Thursday, October 28, 2010

Iklan 1Malaysia Xda Kat TV

ari tu when miss dila tgh godek2 kat utube tjumpa lak video2 iklan ttg 1Malaysia..
tgk jap..wa..best2..rsanya iklan ni xpnah kuar kat tv..ker miss dila yg mmg katak bwh tempurung xpnah tgk iklan ni??

well, apa2 pun x elok brukkan diri sendirik kn...
oleh sbb miss dila da tgk tis tme nk share ngan sume lak agr kita terus bersemangat 1Malaysia kn...


video
tjuk video yg ni adalah 'rojak'


video
yg ni lak tjuk dia 'censored' samb video d ats



video
yg ini lak btajuk 'hangus'..apa yg hangus ntah


video
yg ni btjuk 'konsert pasar'


video
yg ni lak 'kuih muih'..Malaysia sememangnya kaya ngan pelbagai jnis kuih tradisonal...ada muruku. kuih bulan, kuih semprit, kuih talam bermuka-muka n mcm2 lgik la...

tu yg best dok Malaysia kn....


video

yg ni pling best..igtkan kita spya belilah brangan buatan Malaysia..jgn ciplak2 k...tjuk video 'ciplak'

tu aje tuk entry ari ni...salam 1Malaysia dr miss dila...n selamat menonton videonya ya...

Tuesday, October 26, 2010

Entry khas utk mu teman ku

entry khas tuk sorg kwn miss dila...drp miss dila bls komen2 anda d entry sblm ni lbh bek miss dila wat satu entry khas tuk kmu..bangga x?? well, miss dila kn kwn yg baik (PERASAN!!!!)

ok..bkenaan ngan mnsia yg cuba mngenakan kmu..try nk mnjahanamkan hdup kmu o sengaja nk mngkucar kacirkan hari2 mu (maaf, ayat sengaja dikasarkan yer)..miss dila hrp dia dpt mginsafkan diri wlau siapa pun dia (mood : insaf jap...;))

then tuk kmu...miss dila xkn tya siapa mnsia itu coz rsanya ia d luar dr urusan miss dila kn...tp satu yg miss dila nk tya..napa kmu nk terasa ngan perbuatan dia?? igt pepatah ni (pepatah lgik!) siapa makan cili dia terasa pedasnyer...jgn membaca pepatah melalui isi tersuratnyer...try to understand isi tersiratnya lak

mcm ni yer...kmu xbersalah n xmelakukan apa2 kesalahan (pd fikiran kmu la) jdi napa nk mbik ati ngan org tu?? or adakah kmu mmg bersalah dlm hal Malam KontroVersi tu?? try to think 'bout it again

mgkin kmu xmelakukan keslpan (sekali lgik...pd fikiran kmu la) tp d sudut pndangan org tu kmu bersalah...so bgaimana skang?? kmu o dia yg bersalah?? kmu yg tersilap langkah or dia yg salah menduga?? (lagik sekali miss dila mnta kmu fikir)

d cni miss dila nk kongsi satu cerita ngan kmu ttg Saidina Abu Bakar As-Siddiq RA...mri sume bca kisahnyer (miss dila igt nk post kn kat dlm blog 'Little Word From Dielasunan '...tp xpa la..ni khas tuk kmu ya)

Di suatu hari, semasa Rasulullah SAW dan para sahabat sedang duduk berbincang soal agama di masjid datang seorang lelaki yang terus menuju ke arah Saidina Abu Bakar As-Siddiq.
lelaki itu melemparkan kata-kata kesat kepada Saidina Abu Bakar namun tidak dibalas sedikit pun oleh beliau.
melihat reaksi Saidina Abu Bakar, lelaki itu semakin galak menuduh dan marah2 ke arahnya sehingga Saidina Abu Bakar berdiri dengan niat ingin  membalas kata-kata lelaki itu. ketika itulah juga Rasulullah bangun dan menjauhkan diri dr Saidina Abu Bakar.
Saidina Abu Bakar bertanya tentang tindakan Rasulullah SAW dan bginda menjawab,
"Semasa lelaki itu mencerca kamu dan kamu tidak membalasnya, malaikat ada di samping kamu dan mengutuk lelaki tersebut. Tetapi apabila kmu bangun dengan niat ingin membalas perbuatan lelaki itu malaikat lari dan syaitan berdiri di sekeliling mu"

jd drp cerita ini miss dila hrp kmu fhm bhwa sabar itu indah...marah itu apabila ditelan akan terasa manisnya...dan jangan bersedih kerana Allah SWT memilih mu untuk diuji dan ini tndanya Allah SWT melihat mu teman ku

diam itu lebih baik dr membalas perbuatan dgn kemarahan...muhasabah diri lah..mgkin dia tidak bersalah dlm hal ini n mgkin juga kmu yg terlalu emosional sehingga tidak dpt berfikir dgn waras...atau mgkin ada perkara yg tdk diketahuinya ttg kmu sehingga timbul prasangka buruk ttg mu...kita xtau..kita xsempurna..Maha Suci Allah Tuhan yang menjadikan dan mematikan setiap makhluk yang bernyawa

akhir pesan dr miss dila...yg baik itu dtgnya dr Allah SWT dan yg buruk itu dr diri kita juga...

Pepatah Melayu ada menyebut

Assalamualaikum semua...hai2..da lma xmnmbah entry ttg pmbelajaran BM kn..so kli ni miss dila akn mmbwakan khas tuk sume yg bgelar mnsia xkira tua muda..remaja, dewasa o even kanak2 ribena riang yg mmbca blog ni (bajet cam wjudla org2 tu sume kn...)

ok..kli ni kita belajar ttg pepatah..apa tu pepatah?? pepatah bukan pepatung k...pepatah o lbh sinonim ngan gelaran peribahasa dgunakan ley org2 dulu2 kla..yg zaman2 Hang Tuah n Puteri Gunung Ledang bcintun tu guna pepatah la...

pepatah ni bkn pntun yer wlau ada sesetngh pepatah gna pengakhiran a.b.a.b. di akhir ayat...n ia jugak bkn sjak coz pling pjg pon pepatah ada dua bris jer...so ia bkn tgolong dlm golongan yg dsebutkan d atas

cth pepatah. 'melentur buluh biarlah dr rebungnya'. mksdunya klu nk mngubah seseorg tu biarlah start dr org tu kecik lgik..pepatah ni sesuai tu ibu2 n bapa2 yg asik merungut ngan perangai ank remaja diorg yg xnk dgr kata..hah tu la spa suruh msa bdk tu kcik pakcik2 n makcik2 xnk ajr ngan rotan..tgk da jdik cam2 da..nk slhkan spa klu bkn diri sendirik gak

sesal dhulu pendapatn, sesal kemudian xbguna maens klu bnda da jdik kmu nk meraung smpe kuar airmta drah sekali pun bnda tu xkn berubah pya..melainkan kmu ada jam wktu tuk set time kmbali ke 10 minit lps n itu adalh msthil kn...so nk nyesal pon xda guna weii

dah terantuk bru nk terngadah..hah yg ni mksdnya sma ngan mksd pepatah ke2 td...so miss dila mls la nk bgi pnerangan k..mu pahe2 sendirik lor

ok..ckup ngan tu..pepatah len kmu ley crik dlm enskilopedia pepatah yg ada kat labry nun...now y miss dila mbik cth 3 pepatah ni?? bkn sbb pepatah ni femes cam  miss dila...o sbb ayt2 dia unggul lgik cemerlang..n xgak sbb pepatah ni bkl kuar dlm solan BM SPM taun ni..oh tidak yer...miss dila nk kaitkan pepatah pepatih ni ngan kes yg msih hngat diperkatakan ley bdk2 fkulti miss dila...

pepatah ptama sesuai tuk para mereka yg bgelar org2 dewasa yg mrh ngan kjdian yg blku smasa event tsebut..yer...kmu la...napa nk mrh skang??klu benar kmu prihatin thadap pelajar n rakan2 napa xtegur smasa kmu mula bkenalan dlu?? napa xtegaskan etika bpakaian sejak pelajr2 bru melangkah ke univ?? napa skang bru nk mrh n sound2 bgai?? tp bguslah sekurangnya kejadian ni ley sedarkan kmu bhwasanya tggungjwab mendidik itu bkn lah setakat d bilik kuliah tetapi jugak d luar bilik kuliah..smga keinsafan dan kesedaran itu bpanjangan

pepatah ke2 adalah tuk mereka2 yg tlibat..mls nk komentar2 bebayk...lu PK la sendirik yer..sesal dahulu pendapatan sesal kmudian xbguna oiiii

pepatah ke3 tuk pihak2 penganjur...bnda da jdik..nk nyesal pon xguna so taun dpn jgn ulangi kesilapan yg sma k..

ckup 3 papatah tuk ari ni..spa ada soalan sila tinggalkan komen..hehe

salam BM dr miss dila..hidup Melayu tuk seluruh saentero dunia...

Monday, October 25, 2010

Aq da P.E.N.A.T

i'm tired..tired of thinking..tired of angry..n now time to forget...haha..jgn pk bukan2...miss dila xkta spa2..

penat melayan karenah manusia2 d sekeliling sbnarnya..ada yg perangai cam2...ada yg wat hal cmni...manusia..ada mcm2 kn

but then i've come with my own thinking...

napa nk berat pala hotak sendirik ngan persoalan yg xmelibatkan diri (yg keding ni?) jgn jdik bodoh ngan memberatkan soal hati dan perasaan org2 e2 coz rsanya mereka xpenah memikirkan perasaan kmu...(apa yg aq merepaek ni?)

so let them be what they want to be..aiseh..sounds like a pantun lak...hahaha

Malam KontroVersi

Hai...apa kareba sume org?? rakyat tenggiling malu2 kucing apa kareba?? sume sihat kn...jantung sihat?? hati sihat?? mata sihat?? sume anggota sihat ler hendaknyer yer...k..miss dila nk wat kontroversi ckit..xkn korg jer yg nk wat kontroversi kn..miss dila nk wat gak...biasalah..i kn ratu kontroversi berpencen...hehe

ok..apa kes malam kontroversi ni?? well, sbnarnya ia xda kna mngena ngan miss dila pun..yela..malam kejadian tu miss dila dok dlm bilik tgh lyan asgmnt so dunno la blakunya kontroversi yg bisa menggegarkan fakulti sendirik...nk tau kesahnyer meh bca kat bwh ni

as i said bnda ni xda kena mngena ngan miss dila...mula2 la...but skang da jdik kena- mengena ngan miss dila coz ia bkn sja melibatkan perasaan sbg seorg pelajar tp jugak pling penting perasaan as a Muslim

kes ni blaku d sebuah hotel d area BP ni...mereka yg tlibat tntulah mereka2 yg dkenali ley miss dila..xplu sebut nama yer..t diorg lak yg femes kat cni..so let introduce them as miss dila fren jer k

mlm ni sbnarnya dianjurkan ley bdk2 ITC tuk student2 taun akhir...miss dila n the batch la tu...miss dila xjoin coz rsanya xda keperluan tuk miss dila dtg c2...n lgik ada sebab musabab peribadi yg wat miss dila rsa 'xyah la join mjlis tu...'

then, d mjlis yg gelemerous giler tu blku insident2 yg xsepatutnya...spt cth, pelajar melayu + Islam + seorg pompuan bpkaian yg xseptutnya...yer..mereka2 bpkaian yg ley dktakan xcukup kain..nmpaknya mereka menyahut seruan kerajaan Malysia supaya berjimat cermat sehingga kain pun kne singkat2 smpe nmpak paha gebu tu krna alasan nk berJimat Cermat...ikot seruan kerajaan kn...

insident ni ptut jdik pengajaran yer..bkn kpd mereka2 yg melakukan jer tp mereka2 yg menganjurkan n tlibat sma...jgn kata sume da besar da ley pk ada otak bagai ley wat sesuka ati jer...igtlah bhwasanya setiap langkah dan plihan yg kita wat d dunia akan mndapat balasan d akhirat...kmu kn org Islam so msti tau konsep yg ini

lom abis citer mlm kontroversi...esknyer citer meletus d FB...ley krna miss dila da deactivate acc FB so lmbt ler citernyer smpe ke tlinga ni...tp pling 'menakjubkan' kesah mamat ni...

dia xjoin mjlis tu tp ley kta org2 yg ada dlm mjlis tu hntu...pergh..ayat pedas bro...klu pon nk ngata2 o ngumpat2 agak2 la...sume da dewasa kn..nk menegur pun gnalah ngan cara yg bhemah ckit...lu ada ilmu..ada akal...ada pelajaran..so ni la msanya mnfaatkan segalanya...jgn tau nk label org sesuka ati lu jer...igt ckit..kita ni bkn bgus benar pun kn...ada cacat celanya

 sbg seorg Islam ley x miss dila ktakan yg miss dila sedikit kecewa ngan certain people...yer..sy xsebaik kmu..sy xsbgus kmu...tp plukah berbuat demikian tuk meraih perhatian ramai??

mmg mereka yg btudung lbuh tu xsemestinya bgus..xsmestinya baik...tp sekurang-kurangnya mereka yg btudung lbuh tu lebh baik dr diri kita yg pakai bju spt telanjang hendaknya...pkai tudung dgn senggul spt bonggol unta..igt lah bhwa ciri2 inilah yg bkl mnjdi kayu bakar api neraka...

so apa lgik..renung2kan n selamat beramal...;)

khidmat ingatan ikhlas dr miss dila.....yg baik tu dr Allah SWT dan yg buruk itu miss dila jugak

Saturday, October 23, 2010

MAR

MAR stands for Marchen Awaken Romance...ni bkn tjuk citer filem, buku o lgu..ni jugak bkn nma smeone o smebody o smthing...ni adlah tjuk anime yg bru jer miss dila biskan...spa2 pggemar anime xkira komik o animasi msti tau citer ni kn....spa2 yg xtau jom skroll the picture yer...


perkenalkan watak2 yg ada..erm..ni watak2 utama jer ek...dr kiri...Jack, Dorothy the Sorcerers, Princess Snow/Koyuki, Ginta, Babbo the Arm (yg bulat tu), Alvis, Belle (fairy), Nanashi, Allan yg bdan besar tu n Edward c anjing 




lgik gmbar2 watak2 baik yg terlibat..ni muka diorg nmpak jelas ckit kn...yg background tu Phantom, musuh c Ginta...tp citer c Phantom ni sedey gak..klu nk tau kne tgk sndri la anime ni...spa2 yg xda ley roger2 miss dila coz i hve the softcopy lor...hehehe



yg dua ni adalah watak utama, Ginta n Babbo...well, Ginta ni sbnarnya dr dunia yg berbeza n d pggil ley Alviss tuk mmbantu mghapuskan kump Chess no Koma dlm plwanan War Game...byk aksi2 lucu, seram, menakutkan, mendebarkan yg korg ken tgk

klu nk tau spa yg menang dlm ptndingan War Game tu korg kne la tgk sendirik citernyer ek...

k tu jer yg miss dila nk bebelkan slp bbrpa lma xbebel psl citer o bku kn...apa2 pon slmt mghabiskan cuti hujung mggu anda...

Wednesday, October 20, 2010

kuasa kemarahan

bla mrh menguasai nautika sglanya mnjadi entah apa2 ntah...

bla mrh kita xsedar apa yg kita lkukan..apa yg kita ktakan..o apa yg kita rsakan...ye la..mrah..marah e2 adalah kuasa syaitan laknatullah

n krna mrh la gak miss dila post entry marah melampau...mrah...spa yg xmarah bla dpt tau yg org tu ngata2 kita...klu kita xtau dia ngata xpa la gak..klu kita tau tntu jer mrh kn....

pelik tul miss dila ngan c Mak Lampir ni...wonderingtones tul miss dila ngan prngai dia..apsal byk sgt bnda dia xpuas ati ngan miss dila ni??

nk kta miss dila ni cntik..xla..comel ckit jer bnding ngan CT Nurhaliza...nk kta miss dila ank org berada..hish xgak..sy org kmpung jer pun...nk kta miss dila ni pndai..xgak..ada lgik org yg lebh pndai dr miss dila...so napa stil xpuas ati??

sume yg miss dila wat xkena d mtanya...sume yg miss dila wat dcemburuinya...apakehal?? da xda keja ker??

ni nshat dr miss dila..ikhlas dr miss dila...xguna mu tertonggeng-tonggeng solat klu hti tu msih bsuk..cemburu e2 boleh jika ia melibatkan perkara kebaikan..dan klu pun cemburu jgnla smpe nk jtuhkan maruah org len...smasa kmu d tpt miss dila dlu..msa kmu xdtg lathan coz of psm miss dila xpnah nk kata apa..miss dila wlaupon kejam tetap xkan tikam org dr belakang

baling batu sembunyi tgn e2 pengecut nmanya..klu berani napa xckp depan2 miss dila kn senang...xda skit ati..ni x..dpn miss dila ko ley wat muka seposen muka xbesalah...belakang miss dila pergh ko pya mulut ngata2 yg bukan2...busuk sungguhkan hti mu duhai Mak Lampir...

tp jgn riso..miss dila xsuka aka benci kmu..so miss dila xkan jdik spt kmu..klu ada org len ngata2 kmu jgn riso e2 bkn miss dila pemulanya coz sy xmo ada hti yg busuk spt kmu...sy nk hati yg bersih....

nsihat terakhir...bertaubatlah sblm pintu taubat tertutup...

Tuesday, October 19, 2010

part touching2

part touching2 from heart to heart...sebelum melgkah ke tpt nk pesent psm smpat kol uma...ckp skjp ngan mak..mntak restu n semangat...but dunno y miss dila ley rsa sebak...

sejak akhir2 ni asal kol uma jer miss dila rsa nk nangis...klu ley miss dila xnk la dgrkan suara yg sebak tu coz xmo mak n bapa rso...ye la parentskan...klu dgr anak dara sorg ni nangis tntu diorg rso coz antara beradik miss dila sgggttt ler jrgnyer nangis dpn mak bapa sndri...miss dila kn suka pretend kuat walhal hati tu lembik jer...

lps abis pesent skali lgik kol uma...nak nangis gak...aduhaii...nsb bek belah sna line xclear sgt coz of hujan so mak xdgr sgt apa yg ank dia ni mmbebel...tp pelikkan..mkin dewasa ni mkin cengeng lak..mikn jauh dr uma mkin manja ngan fmily

nk mnja2 ngan c dia?? xyah ler..kne kutok lgik adalah...wahahaha

so that's part of touching2

Monday, October 18, 2010

T!me To Hore2

it's time to hore2 after selamat menamatkan acara PSM 1...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

rsa lega wlaupon kne teruk tme pzen....ya..perasaan sgt lega coz xplu jmpa ngan SV dlm msa tdekat ni...ops..kne anta repot lak...apa2 pon miss dila TERsgggggggttttttttttttttttttttttttla leganyer

pasni ley tumpukan phatian pd bab2 yg len...ley wat keja2 yg tbgkalai yg len...yg len2 pkerjaan yg drsakan sesuaiiiii....

Thursday, October 14, 2010

perasaan ari ni

ari ni rsa nk nangis..mmg nk nangis..xpenah rsa camni...

perasaan sedih + kecewa + risau + sakit ati yg teramat menguasai diri sehinggakan hendak menjamah makanan pon xsggup rsanya

bkn miss dila sorg je yg alami tp ada kwn lain gak...empat org..kmi berempat sma perasaan dan xtau nk watpa skang ni

buntu..sgt buntu...perasaan nk nangis tu menebal

sggup org tu wat kmi camni...apa tggi sgt ka ilmu yg dia ada?? apa berharga sgt ka apa yg dmiliki sehingga sggup mmbuat kmi jdi camni?

dia mmg xda perasaan..dia mmg xda belas kasihan...n yg dia tau cma berbangga ngan apa yg dia ada...apa yg dia tau cma 1...

ya Allah..kuatkanlah hatiku..jgn smpai aku membenci org ini...kuatkanlah hatiku agar aku dpt menerima ujian Mu dgn penuh keredhaan

terasa amat lemah...dan berputus asa.....................................................................................:-(

Tuesday, October 12, 2010

masih terasa

masih terasa di sini
di hati ini
sesuatu yg xdpt dperkatakan
sesuatu yg xterungkapkan
hanya pandangan mata bisa memahami gelojaknya jiwa

masih terasa di sini
kemelut yg melanda dunia hati
raungan rontaan meminta
apakah masih ada waktu untuk mengenang
atau biar ia berlalu bersama perginya angin

masih terasa di sini
sebuah kesepian di laut luka
memejam mata cuba mengintai
langit kian mendung
mungkin hujan mutiara akan gugur
namun siapa pernah tahu
banjir telah lama menenggelamkan perasaan yang bertakuk untuknya

masihkah akan terasa di hati ini
sebuah perasaan yang tergambarkan
sebuah pengertian yg terucapkan??

Monday, October 11, 2010

napa susah sgt??

dua tiga ari ni hati slalu jer tringat kat sniper...napa ya?? kata org klu kita tringat kat sme1 tu means dia pon igt kita..tul ka?

ntah la...miss dila xhrp cam2...miss dila hrap kisah kmi tggal sjrah..ia adalh knangan trindah miss dila...n knangan tpahit miss dila...dia wat aq senyum n dia gak wat aq nangis...so xda mkna nk kenang2..xda mkna nk igt2

n mmg miss dila da lpa kan dia...kesibukan dunia kmpus wat miss dila mmbuang dia jauh2 dr kmus hdup..then napa skang nam tu mncul lgik...smkin lma smkin rindu kat dia pdhal slma ni miss dila diamkan diri dr mngetahui sume kesah dia..xkira fb..tgged..n meebo

sume da xda nma dia...tp napa??

Ya Allah, inikah ujian yg hrus hamba Mu ini lalui agar kesabarn e2 mmpu draih?

Saturday, October 9, 2010

sebuah luahan

sebelum menjelangnya tabir malam..sebelum perginya tirai siang...mutiara jernih mengalir lagi bersama sejuta rasa menyesal yang semakin tebal

setelah sekian lama baru ku mengerti harga sebuah kepercayaan..nilai ikatan kekeluargaan dan senja e2 mutiara jernih mengalir lesu

sungguh d ketika ini aku memerlukan gelak tawa sang adik...karenah kakak...dan kasih syg mak dan bapa...aku rindu seolah esok hari aku xdpt menikmati semua itu lagik

mungkin ada hikmah d sebalik setiap kesengsaraan...setiap kerinduan yang aku hadapi kerana sesungguhnya rindu ku mendekatkan aku lagi kpd Yang Esa

meninggalkan tabiat

tabiat..ada yg baik ada gak yg bruk kan..besa ler..da nmanya mnusia..yg xsempurna tu la kita yg hina ni...

ok..miss dila bkn nk celoteh2 o merepek psl tabiat bruk sesapa...o tabiat baik sesapa...just tetiba td tbca blog sorg kwn ni...then dia ckp tgh bca bku..waaa...teringat zaman skola dlu..miss dila mmg ulat buku...

jmpa jer bku yg best2 msti nk bca...xkesah dlm bhsa inggeris o malay...sume miss dila layan..but bku rjukan o bku teks hampe tul..wat cmna pon miss dila mmg mls nk belek kecuali bku sejarah...o sy adalah antu sejarah k...

trimbas bku novel yg pnah dbca...citer Sabrina the Teenage Witch....bku Harry Potter (in BM k)...bku2 novel dr negara orang xseberapa putih tuh..owh..miss dila ska sgt lyan tme tu...

n miss dila pon slalu gak dok dekat labry tu...blik dr skola g labry daerah...wa...indah tull zaman dlu...

but skang ni..sume tu tpksa dtinggalkan...miss dila da say bye2 to them all...ya..tabiat ku yg satu e2 tpksa dbuang jauh2 dek krna kesibukan ngan aktiviti2 d kampus...klu xsbuk pon miss dila akn mnyibukkan diri gak ngan aktiviti...mmg sngaja xnak dok mmbca ajer...kne igt kita bkn lagik budak skola yg dlu..yg periang..otak gila2..yg sahih nakal...n tbukti kejam mngalahkan Hitler

owh..betapa ku merindui saat2 e2...rindu..sesungguhnya aq rindu

Tuesday, October 5, 2010

Contest meletop TOP TOP : RMs...

RM...a.k.a RedMummy not Ringgit Msia yer...k..spa2 yg mmg pengBlogger tegar msti tau blog yg satu ni...dmiliki ley puan RedMummy

ok..lets talk bout this blog...selain tau psl pnulis/pmilik blog..ada sesuatu yg mnrik psl blog ni...

pompuan suka apa?? teka2...shopping ler...n this blog..kne ckp this blog ek?? ok la...blog ni menerangkan...erk..slh ayt lgik..bkn menerangkan but akan bwa kita ke tpt2 yg mnrik tuk d kunjungi n pling pnting pling best tuk shopping

dperkenalkan ley sorg fren..so mula2 tu xnmpak sgt  apa yg nk dketengahkan ley puan RM ni..but mkin lma jdik silent reader miss dila mula ska nk tgk pic2 tpt2 yg mnrik...mula nk jdik pemerhati handbags2..bju2..n lots of things la...

miss dila pon da pndai ckit nk tgk what kind of brand org tu bwa...wlaucmnabgaipon msih byk yg miss dila plu blaja...msih byk yg plu miss dila tau...so stil jdik reader in RM

n lgik..waaa...byk yg nk dtaip ni...kdg2 mmbca diari RM kehidupan RM wat miss dila terpikir...bkn senang nk dpt sesuatu tu..pling pntg usaha n slp tu mgkin kita akn rsa bhgia tnpa sedar ada yg menjeling ke arah kita...y?? bcoz mnusia sntiasa xpuas hati antara satu sma lain kn..n melihat kehidupan seseorg dr lensa mata kita xbmkna apa yg kita lihat adalah segala-galanya...nk bhgia kne lalui derita..but spjg detik kbhgiaan jgn igt derita xkan muncul...

so tis entry just about RMs..... not miss dila story

Monday, October 4, 2010

masa tuk menKaunselingkan diri

tme tuk kaunselingkan diri ngan mkanan...huhu

miss dila xtakot gemok coz sy mmg slim river pon..wahahaha

kes mrah melampau da dlpakan..biar ia mnjdi kes Terpahit dlm hdup miss dila...n smga jdik pengajrn bmkna smpe bla2...

apa2 pon jom mkn dlu!!!

Saturday, October 2, 2010

marah melampau!!!!

rsanya entry ni akn mnjadi pjg coz byk yg nk dluahkan..n miss dila hrp org yg  miss dila tujukan mmbca entry ni..

smlm n ari ni miss dila skip lthan plpes..y?? coz i hve lot work to do terutama my psm...my projek sarjana muda...n sbg student yg xberapa pndai i hve to struggle very2 hard...ye la da tau xpndai klu xwat btul2 mmg crik nahas la jwbnyer kn...

then miss dila igt xda mslah kat c2...tp tlinga ni rsa pnas saat mndengar citer yg dsmpaikan...skit ati thap gaban pon xcam ni la...ok miss dila da start nk marah

korg (mnusia yg dtujukan entry ni) xtau apa yg miss dila hdapi slma ni..korg xpnah nk mbik tau pon kn..klu da tau cam2 napa nk ngata2 aq kat belakang??

mmg aq skip lthan coz of psm...n korg xskip wlau korg pon ada psm..SO WHAT??!! apa mslah korg?? e2 plihan korg sndrri kn..korg sndri yg nk g sgt lthan tu...jd napa nk slhkan aq lak??

korg bodoh o what??!! hish rsa nk sepak jer mulut2 yg ngata aq kat blakang n jgn igt aq akan lpakan pkara ni...korg igt diorg yg len ska la kat korg klu korg ngata2 aq?? tell u what tlinga aq ni da byk dgr citer psl korg...bdk2 len dok ngumpat2 korg...tp ada aq brukkan korg dpn diorg?? ada??? XDA!!!

coz mulut aq xSELONGKANG mulut korg..ati aq pon xSEBUSUK ati korg...korg skit ati saat korg tau psl bdk2 len mrh ngan korg tme bengkel...tu bukan slh aq..slh korg gak..spa suh korg masuk grup2 MUNAFIK yg da jnji then xtepati..lari saat2 org len plukan khidmat korg...xnak tolong skod sndri ngan alasan korg ada keja kn...aq pon tme tu ada keja gak tp xla SEBUSUK korg...org dtg mnta tlg n dhmpakan

korg g lthan tu pon bknnya free2 kan..dpt duit...so napa nk bsing2 lgik?? aq yg skip lthan ni da tntu xdpt apa2...tp stil..stil ati BUSUK korg xnk diam..stil mulut LONGKANG korg xnk dok diam..ngata2 aq...

n bcoz of korg la aq nangis..nangis sbb aq xsgka...nangis sbb rsa skit ati sgt...n skang aq da xpduli..org ngata2 korg aq da xnk back up lagik..biar org ngata..biar org ngumpat coz korg mmg deserve tuk kne maki hamun pun..

n aq xnyesal sbb xda kwn cam korg...xda mknanya wat baik ngan org cam korg...n aq sgt smpati kpd spa2 yg jdi psngan korg t n jdi kwn2 korg...

n tuk MAK LAMPIR...aq da try slama ni tuk maafkan dosa ko kat aq...but ko wat lgik kan..skang ni dgr suara ko pun da wat tekak aq nek loya..sbolahnya skang ni aq nk jer terajang muka ko tu...n tuk bakal laki ko tu aq nk nasihatkan p la crik pompuan lain coz ko mmg xptut dpt pompuan camni...da la MULUT LONGKANG BAU NAJIS + ATI BUSUK BAU BANGKAI...nk tunjuk hebat kat aq..POORAH...aq xheran weii...n aq sgt2 simpati pd ibubapa yg dpt anak cam ko...

sgguh miss dila sgt BENCI org2 ni...miss dila da xkira ko ada budi kat aq ker..aq pnah dok uma ko ker..aq pnah makan mkanan ko ker..aq da xpeduli sume tu..yg aq tau AQ BENCI KORANG SUME!!!!!

rsa terkilan coz xsgka slma kita rapat tuk stahun setgah korg msih xfham aq spt mna aq fhm korg...n aq sgt...sssggggtttttt nyesal kenal ngan korg sume.....

Allah swt sja yg ley blas pbuatan korg kat aq..n tme korg kene tu igt apa yg korg pnah wat kat aq..REMEMBER!!! msukkan dlm diari korg...

Friday, October 1, 2010

akhirnya aq mengalah jua

working ke sana sini ngan migrain sgt mmbebankan..org kiri kanan mna nk tau pnderitaan miss dila..yg diorg tgk miss dila msih senyum..msih gila2..msih ska merepek..n smetimes moody jer..e2 jer yg org2 tu tgk..but inside my head there smething yg sgt mmbebankan jiwa...

o..i get tis migrain since form5..msa tu nk spm..ngan keja skola...ngan keja2 kat uma...mna nk layan karenah adik beradik yg ska nyakitkan ati tu (smetimes la)..n lgik msalah2 jiwa yg xley dsebutkan d cni..then migrain mngetuk kepala..

msa tu mna la nk tpikir miss dila kena migrain..yg tau skit kepala yg teramat..rsa nk mati jer...igtkan just skit kpala biasa...then bla da besar ckit..hurm..rsa2 tme nk mbik stpm dlu...ia dtg lgik...

kli ni miss dila dok wondering..ni bkn skit besa kan...so crik mklumat...o k..migrain...huhu...aq ada migrain..mujur bkn d tahap yg kritikal

pas stpm dia hilang dtelan wktu...

then skang ia dtg lgik...aduh...

yer...bbrapa ari ni slalu sgt mnyerang...kata keja blambak xla sgt...sma gak cam 2 taun lps..tp napa skang ni lak migrain tu dtg??

sgt sakit...xtahan..igt xnk bgntung pd ubat jer..ye la ubat tu wlau pun baik but tetap mndatangkan kburukan tuk jgka msa yg pjg yer...so tuk few days miss dila dok tahan rsa skit tu...xnk makn ubat..degil

but pgi ni...yer..pgi ni akhirnya miss dila mnyerah jua..da xtahan sgt..klu dlayan sgt skit ni alamatnya byk keja tgendala...xmo la..byk kena wat so tpksa bngun n telan painkiller...ntah smpe bla ley tahan kesannnya...

migrain..i hate u so much..p la men jauh2..jgn dtg dekat ngan miss dila...

Giving Thankx

thanxgiving..ops..bukan...giving thanx...tis entry special brougth from my lappy yg da berusia ni tuk sorg fren yg akhirnya tlh mmbuat miss dila sedor diri jgn asik nk perasantan jer...muahahaha

ok..as entry sblm2 ni...kn miss dila ada said psl kegementaran miss dila ats sebab2 yg tlh dnyatakan..n fren tu cik cahaya_cerdas_pemberianku tlh mengomen n mmbuat miss dila lak jdik wondering...ketara sgt ker plakuan sumbang ku e2?? adeh...shame2..malu2...mna nk letak muka ku yg comey ni??

msa tme lab miss dila pon tya la..wohoho..rpanya e2 la citer d sblik sume tu...fuh..akhirnya miss dila ley trik nfas lega...y?? coz kegalauan ati ku tlh tjawab...

thanx anyway..trima kasih..arigatogozamaishita...syukran...krna jwpan mu tlh mmbuang sgla prasangka bruk yg slalu bmain d kpala ni..

at least dosa thadap org tu tlerai sudah...hehehe

 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)