Monday, February 3, 2014

Soalan & Jawapan tetap sama

kesahnya setelah meningkat dewasa ni...da abis studi..da stat keja..org2 da mula bertanya..seolah soalan cepuperak seumpama e2 adalah soalan wajib tanya kepada mereka yg bergelar c teruna dara

"Bila nak kawin??"

"Dah ada yg punya o blom lagi??"

miss dila bukan nk komen2 pon..just smetimes fell annoyed jugak
yala..spa cni xnk kawin awal..spa2??!!
angkat tangan laju2

bla org da tya tu wajib jwbla..kang xmemasal dpt markah rendah plak..jwapan wajib miss dila...
"InsyaAllah..xlama lagik"

betol xtipu..xlma lagik la..hahaha..ngan spa?? jeng3...e2 rhsia...

rsa2nya klu org tu betol2 masuk meminang..cnfirm miss dila setuju ajer...hahaha...nk ker dia ngan miss dila ni?? kita dah la xlawa..xkaya plak tu....sob3 (wat drama airmata plak!)

insyaAlllah...insyaAllah..miss dila yakin pd Dia Yang Maha Kuasa..cepat atau lambat semua tu ada hikmahnya...kan3??

drp pening2 pikir ttg soalan wajib tanya tu lagik better layan lagu ni..

  video
Crying Again by Moon Myungjin...OST drama The Heir

miss dila xlyn pon citer ni...lyn lagu OST jer..e2 pon sebab Moon Myungjin yg nyanyi...fall in love with R&B songs...hehehe

Sunday, February 2, 2014

mengundang ketidaksihatan

mggu trakhir cuti persekolahan adalah msa genting bg miss dila n kwn2..y?? bcoz of kebizian melayan kehndak customer iaitu parents yg plbagai ragam dtg dr plbgai kturunan, umur dan gaya hidup..

ada yg bgya serupa xpernah cermin diri da mngkat usia..
ada yg sombonk mengangkat hidung yg xmncung tu..
xkurang yg xmemelihara mulut dr lidah yg bertulang drp myakiti hati org lain..
mcm2 ragam..ada yg mnyakitkan hati dan ada jugak yg pndai wat humor shngga mnggelikan jiwa..

hati, mental dan jiwa kena kental dlm menangani khndak customer..
so, miss dila yg xbrpa nk bijak handle sistem kaunter ni kenala bertahan jiwa dan raga..apa jer parents kata..miss dila ikot ajer..


yala..customer owez right...spa yg wat ayt ni miss dila rsa xpnah serve customer agknya..dia xtau bagaimana rsanya melayan customer yg kdg blagak bijak...

kerja keras...bz..xjga pemakanan..antara sebab musabab miss dila menerima impak negatif ari ni..seawal pgi lagik tekak da rsa laen mcam..sakit..seolah tekak ni dah menelan sesuatu yg keras..bla nk telan liur tu la paling terasa..kpla xyah citer..da tingtong da...rsa nk pengsan..aduhh...


lps ni miss dila tnpa keraguan akan bertandang ke rumah incik/puan doktor untuk membuat pengesahan...sah2 da dpt tnda2 sakit...ahh..mls plak nk g..tppp...bole mc...hahaha...yes2

Sebelum projek sebenar release

anda masih igt post miss dila psl projek gempak tu?? gempak la sgt..smpi skang pon xsesiap lgik..hampeh tull!!!

jgn nk slhkan sesapa..
slhkan diri sndrik yg xtau nk bagikan msa antara kerjaya dan mmpi..

aiseh..siap wat remake lagu g2...hokeh..mls nk menceloteh pjg2..t jadik alasan ajer...

psl projek tergendala e2 pkra biasa..sbg wanita bekerjaya yg agk mls bla da smpi umah n ngadap lappy..miss dila non-ado masa nk mengedit bagai..tggula..bla da awan2 idea ni berkumpul sehingga mencetuskan hujan ayat2 metafora..msa tu insyaAllah bole la kita siapkan projek..doa2knla

b4 the projek tergempak..miss dila ada post smething...if korg perasan la..ada label 'cerpen' kan..xnmpk?? ada..cer tgk tepi2..msti ada pya..

setakat ni ada 2 cerpen tersiar..1 tu hasil idea bersama ngan sorg member yg gilakan k-pop..yg 1 lagik mmg idea asli miss dila..terhasil smasa zaman menanam anggur dulu2..

thanks for those who seem enjoyed reading it..ada ker?? ahahaha..perasannyer aku...;p

if ada..thanks..syukran..arigato..terima kasih..lagik miss dila suka if korang yg bca tu tggalkan komentarnya..kritikan diterima dgn tgn terbuka n hati yg pasrah...haha...hope ada yg sudi mngkritik penulisan miss dila

iyer la..tnpa pgkritik kita xmgkin dpt melihat kesilapan yg dlakukan..btul x?

bgi yg blom bca..sila2kanla klik link d bwh yer..

Duhai Bidadari ~ Part 1

SHINHWA The Legend ~ Kisah Pertama- Apartment Tingkat 18

akhir kalam..majulah sastera utk semua...hehe


 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)