Friday, April 30, 2010

kerana mu Tuan Putera

ari yg penat bgi miss dila..pggunaan otak d thap yg mlampau ayat lgik mlampau coz seharian studi..kononnya la..

g labry td..da lma xsggah jenguk prince charming..hrp2 dia ada..ley gak cuci mata smbil bca notes kn..ni yg dnmakan smbil menyelam mnum air..hehe

igtkan smpe je kat univ induk ley trus lepak dlm labry..rpanyer kne tggu lgik..adeh..penantian suatu penyiksaan babe..ni yg xska ni

dok citer2 ngan sorg mmber..aiseh..i dunno nk ckp cmna la..dia xspt yg miss dila sgkakan..well..nver judge a book by its cover, right?

tggu pya tggu xbukak gak labry...da kul930 ni..ni yg nk mrah ni...dkt2 kul 10 g2 bru bestbuddy c prince charming ni g bukak pntu..adehhh

da tu dr jauh siap senyum2 lak tu..cbut gg tu kang bru tau..org da tggu lma dia ley wat muka cekodok tnpa perasaan..hish...nsb bek ensem klu x ada gak yg makan sup sandal pcuma ari ni

Thursday, April 29, 2010

Pecah kaca

pecah kaca pecah gelas, lepas baca harap balas..waaa...bpntun pulak miss dila d petang yg suram ni coz sume makhluk2 kat klj kdiaman perwira ni tgh mmbuta..hujan..sedap la tido...miss dila?? oh..i can't sleeping beauty rite now coz kne bca notes..hehe

sedang khusyuk mmbca tetiba hati dkejutkan ngan bunyi yg maha kaut...zupp...bunyi kaca thempas ke lntai keras n mghasilkan bunyi yg ley mmbuat miss dila n bbrpa org tjengul ke tgkap...

apa tu?? tgkap jatuh la..kuss semngat..tgkap uma spa lak yg jdik mgsa kli ni?? oh..tgkap uma ats..hm..nsb bek..

skjap miss dila jdik penyibuk..ke sna cni crik uma mgsa..wat intview skjp..oh g2 ek citernyer kak...hish..bhaya..bhaya..sgt bhya tull...

ley lak tgkap tu tkuar dr lndsan n jtuh ke bwh gara2 angin..adehh...ni nk slhkan spa klu da jdik cmni ni?? dunno la..lu pk la sndri yer..

miss dila xdpt nk letk pic coz xtfkir pon nk mbik sbg akbt tkojut thap gaban td..sori yer sume

Tuesday, April 27, 2010

Terkojut den!

Habit miss dila time2 exam ni 1 jer…wlau da byk bca tp 1 bnda pon xlekat kat kpla hotak ni..napa ek?? Ada sesapa yg tau x??

Msuk2 je dlm dewan tu trus crik tpt duduk…msti cri yg wat kita selesa ckit n kecerewetan miss dila mmbwa kpd pkara yg memalukan..adehhh

Dunno cmna ley duduk sblh ngan Mr Penyelamat..hmpe tull!!

Mula2 dudok tu miss dila mna nk perasan sgt coz tgh cria gumbira nk jwb exam..kononnya la..bila paling tepi tpndang wjah mr Penyelamat yg tgh tenung miss dila…apa lgik..terkojut la..n my reaksi spontan adlh pling terus arh len…hehehe

Malu siot..spjg exam tu xpndg lgsg arh dia..malu gila..hehehe

Blik tu kgkwan terus gelakkan…nk gelak apa?? Actually diorg igt miss dila suka a.k.a minat kat mr Penyelamat..ye ker??

Pengakuan berani malu yg miss dila nk wat especially kat cni adlah…miss dila xda perasaan lgsg kat mr penyelamat tu..kta la apa je..sbb klu org pndg dia ensem..miss dila pndg dia besa2 je..nothing special n msa mula2 masuk plpes dlu pon bkn dia yg miss dila pndg..org len…n org len tu tlh wat miss dila bsakit ati smpe skang…hurmm

Sunday, April 25, 2010

Sang Perindu

Rindu itu
Entah bila harus pergi
Dari hati ini

Malam berlabuh
Meninggalkan siang yang pergi
Namun rindu tetap datang
Mencalit sedikit kegentaran di dalam jiwa

Rindu ini
Perlukah terus mendiami
Lubuk hati yang paling dalam?
Menjadi penghias di kala sunyi
Menjadi tangisan di kala cinta
Menjadi benci di kala marah

Dan rindu itu
sangat menyakitkan!

                          

Saturday, April 24, 2010

Kawan jer la


d wktu2 ptg cam gni miss dila lak kne serang penyakit malas nk studi so wat entry bru..tjuk spt yg tertaip d ats..'Kawan jer la'?
ehem..suka hek klu tjuk cam gni..msti kat kpla memasing da terlayang ke merata..tmbh g miss dila ltk pic kat ats nun..hehe..sja je

kata org laki n pompuan xley bkwan?? hek?? sjauh mna kbnaran ayt ni?? meh kita tinjau..kita terjah..
1st, kne tau apa tu cnta sbnarnya??


cinta adalah perasaan yg dkurnia Tuhan kpd makhluk ciptaan Nya..anugerah indah yg sllu dslahgunakan ley mnusia msa kini...cnta yg xbek tu cnta nfsu smta so anak2..adik2..n kakak2 d luar sna beware of boys n man...hehe

cinta akan lahir tnpa kita sendiri sedar n tnpa kita mnta sbnarnya..besa la..bnda2 yg kita xhingin tu akn kita dpt coz Tuhan nk uji kita sbnrnya..so jgn nk slh anggap lak..pbetulkan niat d hati tu k

kdg tu dr benci wujudnya cinta n g2 gak sbliknya..so jgn la benci sesorg e2 ngan benci sebencinya..n jgn gak syg seseorg tu syg sesayangnya..plu ada bts d stiap lgkah n pbuatan kita


cnta sllu dkaitkan ngan phubungan antara laki n pompuan..mmg pon Tuhan kurniakn cnta e2 tuk kita bkasih syg tp igtlah cinta sejati hanya milik Dia juga

bla kita da rpt ngan sme1 yg blainan jntina ngan kita psti akan wujud sejenis perasaan tnpa kita sedar..klu pon kita xda perasaan kwn kita tu psti merasainya..

xcya?? hah, cuba tgk sekeliling..sbrapa rmai psangan yg kmu knl yg xbkwan dulu sblm bcnta?? brpa?? less than 10 kn...

so jgn la nk caya 100% kat mnusia2 yg kta "aq n dia just bestfren je"...sgt kurang org camni tau yg bbeza jntina ley bkwn bek..msti ada rsa cnta wujud d slh sorg dr mereka...hahaha

Friday, April 23, 2010

Going crazy


study time...msa2 ni la kne struggle studi ngan sbjek yg xdskai..network n data communication
hmpir gila miss dila dwatnya coz nk fhm sbjek yg lgsg kita xska xtau adlh sgt mnyakitkan ati...nk ubti lara kne dgr lgu2 syahdu


dgr lgu2 nasyid tp ley lak ter-jiwang..adoiii apa kes?? ni sume incik naC pya pslla...dlm byk2 video yg miss dila upload dia ley klik 'like' kat lgu 'aku ingin mncntai mu'
kan miss dila da tslp fhman...hehe


once there smebdy gtau miss dila..xda mnsia yg ley tmpukan phtian 100% kat sesuatu tu..cthnya dlm studi ni la
bohong klu korg kta cmni,
"aq tumpukan 100% phtian dlm subjek..."

tpu la..msti tme2 studi tu tfkir bnda len gak kn..ala..wa tau ma..wa pon student mnusia gak..so fhm sesgt ngn perangai mnsia...da spesies sma kn..


smbil2 studi lyn fb n jgn lpa wat entry bru..wlaupon miss dila yakin tau xda spa nk bca kesah merepek miss dila tp ada aq kesah?? x..aq xkesah lgsg

apa2 pon sbjek BIT ni mmg wat miss dila jdik gila..adehhhh

Time to malas2

bangon2 pgi2 trus jenguk bilik air..DAMN! air xda lagik...kureng tull..benci la dudok BP klu cmni..air kotor xsht tuk bdn..bkn nk kta air kat sndakan tu ok tp xla smpe cmni..hish

nk mndi..nk gosok gg..nk basuh2 sume kne gna air karat serupa air nescafe ais kat cafe..bezanya air ni xda ais je

sudahnya miss dila mengatur lgkah ke surau bsma hrapan,

'jgnla aq tserempak ngan mr penyelamat dlm keadaan cmni..lom mndi..bru bangon tido..n ada sdkit bau busuk..hehehe'

nsb bek..tp len lak yg aq jmpa..hish..siap2 mndi..waaa...nikmat dunia..mndi smpe xhingat nk blik uma..huhu

p/s moral tull klu xda air

Wednesday, April 21, 2010

Ni la akibatnya

Miss dila mmg xley mkan mkanan pedas..y?? coz t tme period pehod akn blaku bnda yg xdiingini spt senggugutMySpace

senggugut tu psti akn drsai ley stiap mreka yg bgelar pompuan sebaik mreka akil baligh..cmna senggugut ley blaku idok lerr miss dila nk mbik tau coz ia bgntung kat sstgah org


info ni tuk para lelaki kat luar sna spya korg senang nk urus bini yg mmg ada simptom senggugut yg teruk. sblm tu meh kita bknalan dlu ngan cik sengugut..

mengikot kajian miss dila sbg pompuan senggugut adalah sejenis penyakit yg sering menyerang seorang wanita pada hari pertama dan kedua haid.

Terdapat dua jenis senggugut boleh menyerang ketika haid iaitu sengugut primari dan senggugut sekondari. Sengugut primari adalah disebabkan oleh pengeluaran prostaglandin yang menyebabkan pengecutan rahim yang kuat. Kebiasaanya ia sering menyerang pada usia muda sebelum berkahwin dan bertahan pada hari pertama dan kedua haid. Manakala senggugut sekondari pula disebabkan oleh endometriosis (wujudnya sel endometrium di luar rahim dan berlaku pendarahan di dalam perut) atau jangkitan kronik yang menyebabkan senggugut datang kebiasaannya pada usia lanjut dan bertahan sepanjang pendarahan haid.

Wlaucmna bgai pon period pain ni xblaku tetiap bulan wlaupon ktran haid kita tetap coz klu mngikot kjian yg pnah miss dila bca dr sebuah mjlahMySpace..period pain ley blaku krna

1)emosi
2)corak pemakanan (Aras rendah vitamin dan galian tertentu, terutama magnesium, manganese, dan vitamin E)
3)Pengambilan kafin tinggi
4)Tekanan mungkin menimbulkan keadaan
5)Peningkatan usia
6)Sejarah kemurungan
7)Penggunaan tembakau
8)Sejarah keluarga

klu miss dila...period pain akn blku klu smggu sblm period tu miss dila asik melantak mkanan pedas..n senggugut akn dtg mngetuk pintu perutku smpe kan nangis2 guling2 kat atas katil


cmna lak nk atasi bnda alah ni?? well, miss tbca 1 wikipedia BM yg mngatakan wanita hndaklah mnjaga corak pemakanan memasing..mkn mknan yg bgizi seimbang tuk mnggantikan darah yg tlh kuar ngan byk tu..n jgn lpa take fruits coz dlm fruits tu ada mcm2 vitamin yg ley mmbntu sistem dlm bdn kita

Btw, korg jgn lak lpa tuk elakkan perkara2 d ats spya xtkna senggugut yg teruk n jgn tlalu kerap mgambil pain killer tuk atasi senggut coz dkhuatiri akn mnjejaskan rahim...

tp klu da skit sgt nk wat cmna kn..mbik je la..hahaha..akibat sila tanggung sndi...

-->khidmat pesanan dr meja studi miss dila ;p

Berakhirnya citer c budak magic

Apakah yg akn korang lakukan d saat2 spt ini?? d kala final exam melambai n mnjelma d dpn mata korg?? wat do u do?? msti la studi kn..but miss dila ley lepak2 bca ebook Harry potter n deahtly hollows..

ebook ni miss dila dpt dr sorg kwn..dia bgi sume ebook Harry potter..n miss dila mmg gilakan buku ni..
MyB ada yg xska jnis bku camni coz bcorak sdkit keanak-anakkkan..ye la ..spa yg nk pcya ttg dunia2 magic ni klu bukan budak2..

Tp e2 xkn mghalang miss dila..kta la apa2 pon jnji miss dila dpt bca bku..

Movie tuk HP yg k7 ni dgr citer akn release Dis 2009..tp apsal xda lgik kat msia?? Hurm..msti ada prob la tu

lpakan ttg movie..miss dila nk citer psl bku ni...kita ke snopsis la lgik best

K spt yg para pmnat HP tau kat HP6, Prof Dumbledore mati kne bunuh dek Prof Snape..tp btul ka Snape yg bunuh??
n tme tuk zmn kgelapan pon bmula...
Voldermort bkuasa n rmai yg mti d tgnnya tp tjuan c Voldermort ni 1 je...dia nk bunuh HP but xdpt jmpa bdk ni coz HP stil dlndungi ley mntera plindungan
Pling ska bab Dudley ucp gudbye kat HP..ya la..slma ni dia asik buli HP n kli ni dia tpksa bpisah ngan kazen dia tu..bak kta org air yg dcncg xkan ptus..ye x?? sbnci mna pon Dudley kat HP n sbliknya nmun d sblik sume tu tselit prsaan care antara 1 sma len

Rmai yg tkorban dlm citer kli ni..sma spt yg djnjikan ley JK Rowling..byk wtak akn mati..but dont wori..hero xkn mti pya..hehehe

byk yg mnjdi psoalan tjwab dlm citer kli ni..n rhsia ttg snape akhirnya tbongkar hya slp kmtiannya..n HP xlgi mmbnci snape..napa?? coz rpanya snape da knl mak HP sjk kecil lgik..g2 gak ngan macik HP..diorg knl 1 sma len..snape cntakan lily but bncikan james..n tnpa sedar pwtakan lily dlm HP tlh wat snape sygkan HP tnpa HP sndri sdr

klu nk tau lgik lnjut korg kne la bca sndri..miss dila xkosa nk pnjg2kan entry ni coz nk studi gak...so everybody..say gudbye to Harry Potter

p/s bla agknya miss dila ley jdik cam JK Rowling??

Monday, April 19, 2010

Subhanallah...Angelita Canote

Buat ptama kalinya miss dila mnulis entry berbaur sedikit keagamann d blog yg ni..besanya klu da rsa sdikit insaf ngan keadaan psekitaran o tlihat tlibt dlm sesuatu pkra mlibtkan isu keagamaan miss dila lebey suka coret conteng di blog yg 1 lgik

Tp xkira kat mna2 la kn...asl ley tulis smthing

Kli ni nk citer ttg pnmuan bru...Angelita canote...apa bnda tu??
Tgk pic kat atas?? ni la Angelita Canote suatu daerah dlm laot.


sblm nk merepek lgik pnjg..entry ni pjg ckit tau coz byk pic so rjin2kan la mmbca..mmbca e2 jmbtan ilmu
tlebey dlu miss dila nk mntak maap kat budakhutan coz tlh mnciplak 1 of his entry..haha
xciplak hasil taipan pnulisan tp just tjuk e2 jer..miss dila nk gak kongsi ilmu ni ngan pmbca d 'saat bulan n bntang tsenyum'..dont get angry k whai incik budakhutan...

Angelita Canote ni tletak d Mexico n mnjdik slh 1 drp tarikan kpd c pmnat scuba diving cam miss dila..

klu korang amati btul2 wjud sungai dlm laot ni..ek?? cmna tu?? sungai dlm laot?? sbar la..ni yg nk citer ni..
mmg ada sungai dlm kat dsar laot ni tp bkn sungai cam sungai kinabatangan o sungai klang..ni sg hidrogen sulfida...subahanallah


tenung2kan pic yg ni lak..cam btul2 wjud dunia hutan belantara kat dasar laot kan...ni la slh 1 cptaan Yang Maha Kuasa...kayu2 ni sbnarnya adalah rnting2 n dahan2 yg da patah n jatuh masuk dlm laot then mmbntuk suatu pmndangan indah kat dsr laot ni..amazing kan

Bg c penyelam o yg xmnyelam tp nk tau gak menyibok , 30m ptama air laot ni adalh fresh water...then 60m deeper air dia smkin masin..n spt yg mta kita ley lihat...ada pulau, sungai n pokok2 mati kat dasar laot ni

Subhanallah..indahnya kurnia Allah dan kita sbg mnusia msih xmnyedari ttgnya


nk tau lebey lnjut ttg Angelita Canote ley r singgah kat uma cik google n carik sndri hek...miss dila mls nk crik just tau nk cedok jer..hehe

Lepas buat men buang lak hek..!

       Mcm2 kes tpampang kat dada2 akhbar lately...paling tragis..kes buang bayi..amboii..pndai buat pndai smpan la adik kakak n abg2 sklian...xkn nk jdik mnusia pmbunuh??? ker korg mmg bcita2 nk jdik pmbunuh bsiri??

   Sedap korang layan hek tp bla da bgi hasilnya korang xnk pulak..apa kes?? xker korg tau atau mmg wat2 xtau o korang mmg buta seks?? Klu da wat bnda tu mmg la kan dpt hsilnya...n lps sedap korang lyn hasil korg buang sepah2 hek??


    Ni yg nk mrh ni..mna agama korang?? mna ksih syg korang?? mna perasaan bsalah?? mana perikemanusiaan?? mana?? sedar x yg korg buang tu adalh drh dging korg sndri??

   Rasa nk lempang je muka makhluk2 ni sorang2 tau...lempang je xckup rsanya..terajang + temdangan maut + starlight + rejam smpe mati..ha apa lgik??

sian kat baby tu..tnpa dpt mghirup udara dunia diorang da kne camni...jgn slhkan sesapa whai baby..slhkan mak pak ko..carik la diorg kat akhirat nnti n tya napa buang korang sedangkan rmai kat dlm dnia ni pasangan yg xda anak n nk anak sgt.


Dlm kes ni kita xley nk tuding jari kat sesapa. Salah kita krna xdpt mnjdi muslim sejati + baik..kita hya ikot hwa nfsu sja..blndaskan cnta konon..poorahhh..e2 cnta nfsu nmanya
Slp kita krna xdpt mnjdi parents yg bek tuk ank2..xdpt ajr diorg bnda2 baik n buruk
Slh kita coz xdpt jdik kwn yg dpt mncegah teman sndri drp mnjerumuskan diri ke lembah hina lgi dina mentor
Slh kita sbb sbg jiran kita hya mmpu mngumpat mngeji ank c folan bin c folan yg suka kuar mlm ngan psngan muhrim tnpa tdetik d hti tuk mnsihati
Slh kita sbb sbg guru kita xdpt mncegah ank2 murid kita tuk mnjauhi pkra yg dlarang
Slh kita sbg masyarakat krna wlaupon mksiat blaku d dpn mata kita hya mmpu melihat n xmhu bbuat apa2 shingga blakunya kes sumbang mahram n kes buang bayi kita hya mmpu menuding jari menyalahkan 1 sma len.

Sunday, April 18, 2010

Syahadat Cinta

 

New movie lagik..wahaha...bru slesai tgk..org len tgh btungkus lumus bca notes miss dila lak tgk citer...hehehe

Meh kita selongkar isi kndungan citer ni...

Alkesah bmula ngan Iqbal, wtk utama yg ensem tp prangai bruk. Besa la tu kan...n lgik jgn lpa dia ank org kya...ni yg nk ngorat ni
Parents Iqbal sgt sygkan dia tp prangai ank diorg ni...jin pon ley tabik spring. Tetiap ari Iqbal kuar bpoya ngan kgkwn dia n blik lak tgh2 mlm dlm keadaan mabuk...MasyaAllah, semoga kita sume djauhi dr syaitan yg drejam.
So mak n bapa Iqbal mbik kputusan nk anta Iqbal blaja kat pesantren a.k.a skola pondok spya perangai jin notti dia tu berubah gak. Tp pling ska kat dlm citer ni skp Iqbal yg sgt sygkan mak dia..besa r ank laki ngan mak. Klu ley nk dok bwh ketiak mak biarpon da beranak pinak...kan..kan..kan...


Pndekkan citer Iqbal stuju pas blaku smthing kat mak dia shingga mmpu meragut nyawa mak dia. Stat c2 la dia blaja ttg byk pkra.

Klu ada hero msti ada heroin kan...Heroin dlm citer ni ada 3 org...
waaa..rmai tu..byk sgt ka pmnat c Iqbal ni??

1st, Aisya..ank kiyai (sesapa xtau mksd kiyai sila rjuk kamus k) n of course la lawa..mmg cntk pon. Dia syg kat Iqbal spt adk sygkan abg. Tp org2 xpndg cm2
2nd, Pricilia..sorg mualaf. Lawa gak pas dia pkai tudung la..jmpa ngan Iqbal kat dlm bus n then fall in love ngan Iqbal srta bgntung pd Iqbal coz kuarga dia buang lps dia msuk Islam
3rd, Zainab..ni brula chenta ati c Iqbal. sgt lawa la pompuan ni..cun melecun..miss dila xnk ltk pic dia kat cni coz t ada yg tpkat lak...huhu.

Cnta luhur hya milik Allah s.w.t...nk tau mna 1 ka plihan Iqbal kne la tgk sndri...
sekian dr meja studi Miss Dila...

p/s...nk smbg bca notes yg tgndala dek penangan Iqbal
Tp cnta ku hya tuk sunan...
waaa....htiku d harajuku

Saturday, April 17, 2010

Titisan jernih tuk dia

Hati menjerit menangisi pemergiannya namun setitis airmata pun xmmpu tuk dkuarkan tme tu. Miss dila dlnda shock yg tramat sgt..but..still rmmber..tme solat subuh esknya miss dila nangis gak tuk dia

"Alhamdulillah..trma kasih Ya Allah krn meminjamkan sdkit wktu e2 utk aq mengenali dia..sedikit wktu e2 utk aq dan yg lain bsama dgnya mncpta memori indah. Cucurilah rahmat ke atas dia Ya Allah"

Sesungguhnya doa e2 bnar2 tulus dr hati nurani miss dila. Walau skjp cma..wlau sedetik cma..wlau sdkit cma...dia tetap mnggalkn kenangan dlm hdup ini

Msih tbyang seraut wjh jernih e2..msih tbyang sekuntum senyuman e2..dan senyuman e2 la yg pnah mencri byk hti tmsuk hti yg ini(sbg shbt).

Bnar kta org..kita akn mrskan btpa pntgnya seseorg e2 dlm hdup kita andai kita sdh khlangannya dan pnyataan e2 bnar.

Mlm ini stlh 4thn blalu..skali lgik miss dila tkenangkan dia..n xmlu mngakui mrndui dia..seorg kwn yg byk tsenyum

Jalang [tajuk sbnar]

Duit bkn sgla-galanya tp sgla-glanya mmlukan duit. E2 xdpt dnafikan lgi n tuk dptkan duit mnsia sggup mlkukan apa sja tmasuk mggadai mruah diri.

Jalang, e2 tjuk citer yg bru je miss dila tgk..ala citer lma kot klu nk dbndgkan ngan citer2 yg ada skang la...brisan pelakon pon xla yg tiptop mntop..tp jln citer ley than smpe nangis gak miss dila

Citer dia ttg Maria, sorg pompuan yg sggup lkukan apa je smta-mta tuk dptkan duit. Mgkin niat dia bek coz nk sara idop dia n adik dia yg stil blaja lgik but niat xmghalalkan cara. Klu da cra tu slh tetap slh gak d cc agama tau wlaupon niat kita bek..Just rmmber that.

Pndk citer Maria ni da rosak giler smpe 1 day dia jmpa blik ngan 1st luv dia dlu. N c abg ni nk kawen ngan Maria so dia bwakla Maria jmpa parents. Xsgka lak bpa c abg ni bapa aym Maria. Then rhsia Maria bocor n c abg xmo da kat dia..sian kn..da la bnci Maria..ley lak laki tu pkul2 n tduh Maria bkn2 pdhal bapa dia lgik jht. Benci tull ngan laki cam2...xda ati perut. klu dia btul2 syg kat Maria ptut dia bmbing Maria..apa dia igt dia tu bek sgt...nyampah gila...Miss dila bengang smpe rsa nk tenyeh2 muka laki tu tme dia pkul Maria...hish..

Final dia Maria mati dlm pgkuan laki yg btul2 syg kat dia a.k.a kwn bek dia sndri. Kwn yg tau sume psl Maria n spa Maria

Sian tau..miss dila nk nangis tp mlu kat mmber uma..sedey wei...sob..sob..xpe la skurangnya Maria smpat btaubat sblm dia mnggal dnia..sedey..nk nangis lagik ni

Friday, April 16, 2010

Mahu tp malu r

Ni kesah dr kdai mkn kat tepi prit...bdk2 UTHM yg dok pwira ni lebey ska pggil kdai parit n drgkaskan pritMySpace

tgh2 tggu org azan sbb nk buka posa ganti jdi dok smbang2 jap ngan fren

Ntah cmna ntah citer psl laki kuar..besa la..klu da pompuan jmpa pompuan citer pling dgmari tntulah psl pkwe2 cam laki klu da jmpa tntu citer psl mkwe2 bola kn...

Kwn miss dila ni..cik Erna..kta sbg pompuan kita xplu mlu tuk luahkan perasaan kat sorang laki tu..erk??

jgn mlu tuk luahkan perasaan sndri tp mlu klu dok b2an ngan laki yg k3 tu setan tau..hurm..ntah la...miss dila nk jwb cmna ek?? da 3X miss dila asik jdik pmndam perasaan je..ati sndri gak yg skit tp nk men luah2 ni miss dila xmo r..mlu laMySpace

But miss dila dont wanna banana fruits two tmes oso...jdik nk lagu mna?? haiyooMySpace..uda pening la

Tuesday, April 13, 2010

Sajak untuk sume

Angin
Bawalah pilu ini bersama mu
Agar kesakitannya tak aku rasai lagi

Hujan
hapuskanlah airmata ini
Jangan pernah biar ia mengalir lagi

Rindu
Bertukar menjadi benci
Dalam setiap saat aku mengenang mu
Dalam setiap masa aku mengingati mu

Sayang
jangan pernah bertamu lagi

Cinta
Pergilah menjauh
Biar tenang hati ini
Biar tenteram jiwa ini
Dari segala rasa terhadap dia

Sunday, April 11, 2010

Water o Water

tgkla keadaan air kat kolj kdiaman ni...haiyoo wat happen lor??

Nsb bek skang ni tme studi week..rmai studnt xda coz blik kg..tp yg tggal ni kne lak musibah cam gni.
But, miss dila xkan mrungut ngan keadaan ni coz miss dila da pnah alami pkra yg lebey truk dr ni. Miss dila pnah hdup dgn bgntung ngan air takungan kat dlm kolam smta. So, apa nk dherankan?

mengenangkan e2 sume rsa cam nk nangis je...msa tu mmg sgt ssh bgi kuarga tp miss dila xkan merungut. Mak tau msa tu sgt payah bg miss dila n adik2 n sbb tu dia sll pujuk. Bibir sll senyum but ati xsiapa yg tau. kenangan tu tlalu phit tuk dtelan tp kenangan tu la gak yg sll wat miss dila mghargai apa yg ada skang ni. 

Senyuman c rmbut tercacak

Stop the smileMySpace..can u?? C rmbut tercacak ni mmg la..sja nk kne kan miss dila. Ari tu da pnah warning kat dia..dunt smile at me..xsuka la..well e2 citer 2 taun lps

Msa tu miss dila stil wit da gila2 pya perangai..perangai lma bwa kat cni..n msa tu pon c rmbut tcacak suka senyum2 kmbing kat miss dila seolah ada pkara yg mggelikan ati miss dila pnah wat dpn mta dia..xsuka laMySpace

Then miss dila g serang dia..tu nk bohong lgi tu..dia kta xsenyum kat miss dila..iyo la..klu bukn kat miss dila napa stiap kli tsermpak ko nk tayang gg tu??

Skang ni miss dila da xhrau da..dia nk senyum ke nk jeling ke..lantak ko la…miss dila da jdik mnusia xda perasaan…let u go la kli ni incik rmbut tcacak oii

Miss dila da mls coz miss dila da tau napa dia stil ngan senyuman tu..miss dila pnah wat pkra bodo dpn dia..hehe..

n ptg smlm mmg tserempak ngan dia n msa tu miss dila senyum kat mmber n bla pling tpndang c rmbut tcacak tgh senyum kat miss dila..huhu

Tp tgk lma2..ensem gak c rmbut tcacak ni..no..not ensem tp comeyMySpace

Simposium kepenggunaan berteraskan Islam

Smlm miss dila tlh d undang ley sorg fren tuk join satu simposium. Tajuk simposium spt yg ttera kat ats...Simposium kepenggunaan berteraskan Islam.
ni jadual simposium

Simposium ni sbnarnya nk mndedahkan kita pada hak kepenggunaan yg sptutnya kita miliki slma ni. Tp besanya org wat xtau jer hak ni melenkan da ada prob yg tmbul. Misalnya ttpu ley pkedai coz hrga xbpatutan n so on la.


ni forum dsmpaikan ley panel ptama ngan tjuk '1 pengguna 1 suara'

Mula2 tu bosan gak coz xfhm ngan apa yg dsmpaikan ley pnceramah ttg hak pgguna. Tambhan lak time ni perut da bkeroncong menyanyi ria mnta diisi...mnggu msa tuk mnum pgi.

 
ni tme k2 dsmpaikan ley Dato' As-Sheikh Hj.Nooh ngan tjuk 'Jual beli, Makan minum halal'

Msa k2 lps mnum pgi. Perut da kenyang ati pon senang kn so ley dgr ngan lebey bek. Msa ni mmg best coz pnceramah sgt best. Ceramah dsulami lwk yg wat sume xkering gusi. N sbg tmbhan Dato' ni adlh hakim tuk ptndingan Imam Muda anjuran TV9 tu.

ni tme prsmian n abis tu jmuan tgh ari

 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)