Wednesday, November 30, 2011

mengenali sifat & sikap


ada bermacam-macam karenah manusia di muka bumi ni..bagi yg belom pernah merasai perasaan hidup d perantauan myB sgt2 sukar nak tau..xpon spesis katak bawah tempurung yang hanya suka mnjalani hidup sendri tnpa sedar sebenrnya mereka memerlukan org lain dlm mnjalani hdup ni..

ok..we stop the falsampah there..miss dila sebenarnya nk bawa sume mgkaji sifat dan sikap manusia yg jenis 'ignore jer'

bukan hndak mengata..coz myB sifat2 ni ada dlm diri sndri tnpa disedari..hahaha

sifat manusia jenis 'ignore jer' ni ley dikenal pasti ngan mudahnya....let's have the test...

miss dila nak tya ..pernah x dalam seumur hidup ni korg bkenalan ngan smeone yang suka meluahkan perasaan o prob diorg kat korg?? mesti pernah kan...

dia punyalah beria citer prob kat korang n smbil2 tu mintak pndapat korang..sbg kwan n selaku ahli kaunselor tak bertauliah korg pon ngan bersungguh hati mmberi nasihat..but then what u get?? they ignore it!



time2 korang bagik nasihat tu diorang wat muka selamba cekodok n wat2 xdengar ngan apa yg korg try tuk smpaikan..huh..menyirap seh!

jgn tanya pendapat orang kalau korang rasa xnk dengar sikit pon pendapat tu..nak ikot o xnak ikot nasihat c kawan xkesa..but buat muka macam tu time2 orang tgh bagik pendapat ngan ikhlas mmg sesuai dgelar 'kekurangan ajaran'

yes..amat menyirap ngan orang mcm ni..just when pndapat kita bercanggah ngan apa yg diingini then dia pon wat muka n gaya seolah berkata,

"aku tak perlu dengar pendapat kau pon..."

"pendapat kau bukannya bole pakai pon..."

for those yg rasa diri tu xsuka dinasihati, ditegur o dikritik..jgan sesekali mintak pndapat org lain tuk perbetulkan diri kamu...kalau dah rsa xsuka kenapa buang2 air liur tanya??

tepuk dada tanya hati...

Tuesday, November 29, 2011

Salam Maal Hijrah 1433H


salam maal hijrah untuk semua umat Islam seluruh dunia..hmmm..agak terlambat miss dila wish..but better late than never..btul x??

hokey..sempena tahun baru msti ada smpan azam baru..apa azam tahun ni??

nak kawin awal??
nak jadik pekerja cemerlang??

apa?? apa?? apa azam kita??

membentuk azam atau cita2 xsusah..just tetapkan keinginan e2 jer..nk mencapai azam tu sebenarnya yg xmudah spt dsgka coz smetimes ia memerlukan pengorbanan n smetimes ia meminta airmata..hehe..dont be sad coz Allah SWT will always be at ourside..insyaAllah..selagi azam yg dtanam xbertentangan dgn agama Islam...

paling penting sbenarnya, bagaimana azam itu mnjadikan kita manusia yg lebih baik dr tahun sebelumnya..jgn hya menganggap bilamana azam tahun lps xtercapai jadik kita xdpt apa2?? hurm..cuba renungkan kmbali...adakah kita berusaha ke arah mncapai objektif kita?? ada?? xda?? then adakah usaha itu kita iringi dgn doa?? xda?? ada?? jgn hanya nk tawakal jer...

apa2 pon selamat melakukan penghijrahan ke atas diri masing2...berdoalah semoga Allah SWT permidahkan setiap langkah kita..jgn sia2kn nikmat iman dan Islam yg kita ada...jgn jual akhirat untuk dunia tp jual dunia untuk akhirat kita...

salam hormat..salam maal hijrah dr miss dila n keluarga

Wednesday, November 23, 2011

delete all

jemari yang pantas menaip bait2 pengalaman
menjadi keharusan agar ia mnjadi memori indah
begitukah?

sayang ia jauh berbeza dari sangkaan
jelas, harus didelete semuanya
xperlu undo kan
klik recycle bin
emptykan setiapnya

jangan..jangan klik restore
kerana ia hanya melukai
jangan terus mencri dalam google
nanti hati akan kecewa

stop being stalker
delete all the memories
that's u gonna do with ur life
even he not with u
but always remember
there always Allah SWT
to be ur guide...insyaAllah


gosh..i miss all those memories..benci2!

Monday, November 21, 2011

Kena tenangkan hati

video

mendengar zikir ketika hati penuh kemarahan..agar ia menjadi sejuk seperti ais

mendengar zikir ketika hati penuh rasa kemeluatan...agar terhindar dari sakit hati

mendengar zikir ini untuk tenangkan hati

biar terhapus segala penyakit hati yang menyerang

hish..miss dila xhabis2 dgn kemarahan...kemeluatan...dr dulu smpi skang..nk wat cmna klu asik terserempak ngan org sebegini..btul x??

Sang Garuda tewas lagi

wah2 kecoh g2 d laman2 sosial tentang bola..sana bola sini bola..sume ckp psl bola..hehe...ye la ni emas paling bermakna dlm sukan SEA..dan paling menonjol antara semua...rsa2nya sume rakyat Malaysia mbik port psl bola jer dan mengabaikan sukan2 lain..hahaha..

Sang Garuda muda tewas dlm perlawanan semalam..walaucmna pon..gawang Malaysia terlebih dulu bergegar ketika gol dr Indonesia membolosi...n Harimau Muda sempat menyamakan kedudukan 1-1 sehingga masa tamat...masa tembahan diberi tapi dek kerana semangat yg membara dr kedua-dua pihak..kedudukan masih tetap sama 1-1 sehingga masa tembahan tamat...

pergh..berpeluh ketiak mempertahankan gawang masing2 drp dibolosi..dan masa2 kecederaan diberi..kli ni Malaysia meletakkan kepercayaan penuh kpd goal keeper kesayangan semua..spa lagiik klu bukan incik Khairul Fahmi..sgla kontroversi berkaitan mamat tu segera diketepikan..yang penting kita menang..come on Fahmi..Malaysia boleh..kamu mesti boleh...

n finally...kapten Harimau Muda Badrol Baktiar mengakhiri debaran setiap umat manusia yg berada di stadium n d rumah apabila bola yg ditendang xsempat diselamatkan oleh goal keeper Indonesia....Malaysia menang penalti 4-3

kekecewaan jelas tergambar di mata pemain Indonesia dan rakyatnya..tangisan mengiringi krna sejak 1991 negara mereka masih belum dapat meraih pingat emas dlm acara bola sepak...tapi..apa2 pon miss dila nk ucapkan tahniah jugak coz diorg main dgn baik..bersunguh2 dan penuh semangat..bukan mcm sesetengah negara u-know-what yg asik nk wat aksi lakonan padang yang melampau demi nak kejar masuk piala dunia..tgk2 kalah jugak padan muka...

tuk skuad Harimau Muda...u r the best..thanx for the emas..bangga jap atas kejayaan kamu...

Sunday, November 20, 2011

Kilp 3GP tanda keruntuhan moral & agama

assalamualaikum n every good morning to all...greetings cam nak wat pidato plak kan..hm..da lma xwat..sja nk mggedikkan diri..hahaha

hokey..miss dila nak wat review filem sbnarnya..n filem kali ni miss dila bukan xbgik tgk..blh tgk but pls mbik iktibar sebaiknya..

klip 3GP..spa yg da tgk tntu fhm apa yg dsmpaikan ley pembikin filem ni..hm..jgn slahgunakan handfon..jgn download/upload sembarangan...jgn slhgnakan teknologi...dlm ayt bhsa mudah 'Awas: Anda Sedang Diperhatikan'

yes2..tahniah kpd pembikin filem...rsa2nya da rmai tgk kan...

tapiiii.....

ada tapiiiii tau..................

sma ada anda perasan o sja2 xperasan..filem ni adalah gmbaran sebenar tentang umat Islam pd msa sekarang...

remaja Islam yg semakin jauh dari landasan agama...berpakaian tidak senonoh dgn mendedahkan aurat mereka bebas...membuat aksi2 yg dikata seksi pdhal umpama tarian syaitan2 yg menjerit kesukaan krna anak Adam sudah jatuh dlm perangkap mereka..dan manusia2 yag mementingkan diri demi mengejar harta dunia...e2 yg terpamer..dan e2 yg miss dila tgk menerusi filem ini..bukan penyalahgunaan teknologi atau apa2 yg dkata sbg moral...

ya..orang Islam semakin jauh dr landasan Islam sebenar..bla diajak ke arah kebaikan mereka menolak dgn alasan tggu tua baru bertaubat, xmoden, ketinggalan zaman dan berbagai alasan yg sempat otak mereka fikirkan demi kepentingan diri sendrik...

Thursday, November 17, 2011

Malaysia vs Indonesia

Oh yeah..mlm 17 nov menyaksikan skali lagik Malaysia btemu Indonesia d ats pdg rumput slp plwanan Piala Suzuki setahun yg lps…

Asakan demi asakan dterima ley pasukan Harimau Muda kita dr Sang Garuda..hm…dasat..tp ngapa xda perasaan ni..adehhh

Akibat kekecewaan mnyksikan plawanan Malaysia vs Singapura dlu hati mulai curiga dgn kebolehan pemain negara sendrik…yes..sangat2 benci dgn pemainan padang Singapura..bkn pemainan tp lbh kpd lakonan..n tambah lagik mlm ni sgt2 lapar..so xley pkir apa psl bola..nk makan nasi dlu..hahaha

Minit kedua..slp dpt memboloskan satu gol ke tiang sang garuda pd minit ke-18 oleh pemain berusia 18 tahun ngan jersi no 18..yes2..sorakan kuat dr kwn sebilik n jiran sblah rumah..miss dila?? Sedang menikmati nasi goreng..kah2

Okey2..minit kedua kita tgk ngan debaran smbil2 tu wat entry bru..hahaha

Sang garuda nmpaknya mengasak n sang harimau kena bertahan..teruskan bertahan harimau muda ku..jgn mengaku kalah wlaupon jurulatih diarah kluar dr kwsan pdg…;(

But..for the info..my true blood actually come from indonesia..yes..both of miss dila parents was immigrant from indonesia..hehe..sbb tu miss dila comel..hahaha (perasan lebih!) apa2 pon miss dila tetap org malaysia..sokong malaysia…

Bagi miss dila..sori sangat2 to say this if u are indonesian..tapi indonesia mmpunyai rkyat yg kurang bersyukur n xtau berterima kasih…malaysia merupakan negara pertama yg akn mghulur bntuan ketika bencana blaku d indonesia..but apa blasan yg dterima negara ni?? Cacian..makian..sumpahan bertali arus..n ucapan2 yg nmpk sgt kurang mggunakan otak ley c penutur…tell me if I'm wrong…

Akhir tulisan…Malaysia juara dlm kump A dgn 1-0 melawan indonesia..yeah..Malaysia Boleh Bah!!!

Tuesday, November 15, 2011

Jangan sampai kena panggil 'kurang ajar'

p/s sekadar luahan rasa...

benci nak guna perkataan tu...tp bla da rsa bengang sgt dgn perangai org tu mmg akn kuar jgak pktaan yg xsopan seperti e2..n rsa2 cam nk bagik sebijik jer kat muka dia...

ngapa rsa nyampah sgt?? ngapa rsa meluat sgt?? apa yg dia da wat??

sume..sume yg dia wat sakit ati..setiap plakuan melambangkan org tu..no wonder la...xsgka dia spt e2...kulit xsma spt isi d dalamnya...

hari ni..sekian lma xgna ayt tu..gna jgak..tlepas coz of api kemarahan + api kemeluatan tercetus..spa pncetus?? dialah...

aq bukn jnis suka mrh2 sbb mengenangkan manusia sesama manusia..Islam sesma Islam...tp kamu mmg deserve dpt ayt tu

apa igt diri kamu tu spa aq nk serve2 kan?? hello..makan pakai aq tanggung sendrik..so klu nak luahkan mrh tu sbb aq xwat spt yg ko pkir..ko mmg...............ah....malah nk sebut pkataan yg x elok...

xsgka kan..ko sma jer ngan c nenek kebayan tu..asal usul keturunan korg mmg mcm tu ker?? ptut la rmai org xska...hm...

nyampah bla pkir..nyampah bla igt...ahhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

Manis sesangat

pagi yg indah..ehem2..

lambat g keja bcoz of bas yg lambat (ye ker??)

then singgah g restoran ngan niat nk beli bubur durian + pulut yg slma ni jdik idaman n igauan..eceh..

pas kne ceramah ley big boss bru ley bukak polisterin nk makan bubur durian..yum2

masuk dlm mulut..gulp..mummyyyyy nak airrrrr...

manisnyer bubur ni..hadoii..ni nk membunuh ke apa?? miss dila xheran la klu ramai rakyat Malaysia kena kencing manis n obesiti..coz of tukang masak yg masak xberingat..

makcik..sy ni muda lagik...jgn la bunuh sy secara perlahan-lahan dgn mmbubuh gula ngan banyak..dlm setaun o dua mmg kne la..hish...

argh..pasni da serik makan bubur manis kat kedai tu lagik...

Monday, November 14, 2011

Bila hati

Bila mana hati mulai bertanya
Pada siapa harus disandarkan resah ini
Mahukah langit menerima
Ketika angin senja menghembus keengganan
Lalu mentari menyala terang memberi cahaya
Tanda rekahnya jiwa menanti jawapan

Bila hati menjerit meminta
Apakah ada yang ingin peduli
Walau puput kehidupan melancar perang
Menyalakan suara bantahan
Lantas airmata gugur menyembah bumi
Melenyapkan ketabahan yang dipertahan

Bila hati menjerit meminta
Pada cinta yang didamba
Mencari segenap ruang waktu
Detik yang ditinggal semalam
Agar kerinduan bisa ditepis jauh
Namun menjadi sia-sia
Akibat egois yang meraja

Bila hati mulai berkata
Maka dengarlah rintihnya
Meski belum sedia
Kerna ia mungkin petanda
Dari Yang Maha Esa
InsyaAllah

Sunday, November 13, 2011

Terlalu banyak

terlalu banyak yang nak dikongsi dgn dia...dlu mmg xsuka dgn dia tp skang klu tpt luahan rsa dia jer yg dicarik..hehehe

thanx a lot for that nite...really appreciate that time..terasa kurang ckit bebanan d bahu...terasa bukan seorg diri di dunia ni...

napa ya..dgn kamu, kawan, segala rhsia bukan lagik rahsia..jika malu hendak bercerita dgn org lain ttg isi hati tapi dgn kamu beza sgt2..mgkin sbb kita ada chemystry?? ngehehehehe...

chemyst la sgt..dlu slalu rsa nk ngamuk dgn kamu..xley jumpa kjp..rsa nk meletup jer..skang..lps duk satu bumbung slma bbrapa minggu..terasa begitu lma da knl dgn kamu...

terima kasih..terima kasih kerana mnjadik kawan yg sgt setia..d msa senang dan susahnya...

Sekarang mau salahkan siapa??

terkejot time tgk berita buletin utama smlam..isu ni pon jadik tajuk utama akhbar2 pgi ni...hm..meh miss dila bgik link yer...sini

citer psl sekumpulan manusia yg kena tahan ats sebab melakukan uparaca ritual tuk masuk jadik ahli kongsi gelap..hadoiii...xfaham miss dila..lagik yg hampe tu bdk2 yg nak mbik spm taun ni pon ikot serta dlm upacara tu yg kononnya ley wat diorg jdik anggota kongsi gelap...ni apa ni?? ce citer...

da xda keja agaknya bdk2 skang smpikan nk masuk grup2 yg ntah apa2 ni..spm xlepas lagik tp da beria-ia nk masuk grup kongsi gelap..

sbnarnya apa mslah diorg ni?? nk slahkan spa dlm hal ni?? mak bapa slahkan cikgu2 yg xtau mndidik kononnya..ckgu2 pulak slhkan mak bapak yg mmg xtau nk ajr anak...hm..

bgi miss dila jwpan kedua tu lagik tepat..zaman skang ni mak bapak lbh suka bagik tanggungjwab didik anak sepenuhnya kat cikgu2 kat skola ngan hrpan anak2 jadik baik la..diorg xsedar sbnrnya tanggungjawab mngajar n mndidik anak2 tu tugas diorg...

to all parents..pls jgn igt da bagik duit belanja..mkn pakai..pelajarn bagai da cukup..bdk2 zaman skang ni byk dugaan kena tempuh..dgn lambakan fesyen...dunia hiburan..n sgla mcm pkara..so sbg ibu bapa kena kawal anak2 anda spya jgn jadik mangsa kemodenan dunia kerna itu hanya akn menjauhkan ank2 dr akhirat

lgik..to all produser2 n pengarah2 filem..pls stop keluarkan filem2 bercorak keganasan yg korg anggap ley bawak kesedaran kat remaja2 skang..pernah x korg pkir bhwa bdk2 xpndang isu posistif yg korg pkirkan wujud dlm filem tu coz bdk2 ni mls nk pkir isi2 tersirat...apa yg tersurat itu yg diorg kejar...biasalah anak remaja..tahu nk makan bersuap jer..

diorg igt ngan jadik smaseng diorg ley nmpak cool mcm Aaron Aziz tu n gagal tuk cermin diri sendirik yg mmg xhebat mna pon...duit masih ditanggung mak bapak...spm xabis lagik..ada hati nk jadik samseng..poodaaaahhh

klu xnak anak2 bermasalah betulkan diri kita dulu..jgn hya tau nk mgharap org lain tuk mengubah kita tnpa pkir sbnarnya berubah tu dtg dr diri kita sndrik..    

Friday, November 11, 2011

Matsumoto Jun kat Metro Kajang??


spa kenal mamat ensem ni sila angkat kaki kanan...

keh2..spa yg xkenal mamat ni..miss dila pcya mereka2 yg kaki layan citer japan drama mmg kenal c ensem + comel ni...spa lagik klu bukan Matsumoto Jun..waahhhhh

n petang td tme rehat miss dila wit fren g metro kajang..mmg niat nk makan..hurm..n teka2 spa yg kitorg jumpa...

matsumoto jun?? biar bebenor.....xcaya2..mustahil la..xmungkin2..

eh2..slah org la..pndang skali mcm matsumoto jun..pndang kali ke 2..ceh aku tertipu rupanya...kah2

malu pd diri sendirik...hm....

p/s agk2 klu Shinee dtg Malaysia lgik miss dila g jumpa x?? hurm.....

Thursday, November 10, 2011

timeless

video

sja nk wat drama airmata dlm blog..da lma xmnjiwang kan..

so meh layan lagu by Xiah Junsu (JYJ) ft Zhang Ri In

layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

His 1st visit

berdebaran spjg mggu..tensen pon ado ckit..psl apa?? sume psl 1st visit by sv fakulti...n then penyakit lma dtg kmbali...haiggoooo

g2 la miss dila..bla da tensen mula la nk ngamuk sna cni..sume org jdik mgsa..pas2 diam bisu..tensen weii...drp aq lepaskan mrh kat org2 xsepatutnya better aq diam jerk..xda spa sakit ati..xda spa akn terasa...

tggu kedatangan sv fakulti pon ley wat hati jdik kecut..owhh...

bla da smpi bru kurg ckit takut tu..ye la..perasaan sma mcm psm dlu..takot tp kena berani hadapi..xkan askar pon takot kan..ngehehe..xda kena mengena pon...

syukur alhamdulillah sglanya berjalan lancar n alhamdulillah keja dkurangkan..hehehe..kurang ckit penderitaan batin ku..kah2

apa2 pon thanx encik for the advice (bajet dia bca la blog aku ni..cis!)

n thanx to kakak yg membantu back up td..keh2

abis suda 1st visit..tggu the 2nd plak..

Wednesday, November 9, 2011

Rasa penyisishan

rsa penyisihan itu siapakah yang mampu lupa??
setiap bab dlm kesengsaraan bagai pita yg tersimpan dalam takungan memori
meski perit
walau pahit
ia tetap subur dalam diri

bukankah kita ini hanya hamba
yang terkadang lalai menjalani perintahNya
yang selalu lupa pada arahanNya
sehingga nanar dalam kesuraman senja


sedetik yang diberi
bagai racun berbisa
membunuh setiap saraf kehidupan
menggugur rasa kasihan
menambah bait kemarahan

masa itu sudah berlalu
pergi bersama angin detik
tapi masih jua
rasa itu tertinggal sebagai ucapan tanda persahabatan

Tuesday, November 8, 2011

Leave for messnite

malam messnite o makan malam rejimental..da lama tunggu saat ni since junior lagik..but bla da smpi msa..isk2..xdpt pergi..huwaarrrgghhh!!!!!!!!!!!!!

sedey..sob2...tp nk wat cmna..miss dila mmg xdpt pegi coz of the halangan2 yg menyebalkan...

for those who attend especially my skoud2..congratulations buddy..slma ni kita tggu msa ni kan...tp syg..dgr2 kabar mmg rmai xdpt attend malam tu...

xdpt mkn kat hotel..xdpt jumpa sultan..xdpt pakai baju meskid..xdpt jumpa kwn2..huwaarrrgghhh!!!!

Protect The Boss


lagik review psl korean drama..kli ni Protect The Boss...

rsa2nya da ramai yg tgk citer ni kan coz rating drama ni mmg tggi la..sbb citer pon ley tahan lawak gak la...

watak2 terpenting drama 
Choi Kang Hee sbg No Eun Seol
Ji Sung sbg Cha Ji Heon
Hero Jaejong sbg Cha Moo Won
Wang Ji Hye sbg Seo Na Yoon

sinopsis
citer ni psl Eun Seol yg mmg ssh nk dapat keja coz of kesah msa skola dia yg agak kelam kelibut..dari satu tpt ke tpt lain..dpt jer tp xbertahan lma..finally dia dpt keja sbg setiausaha kat seorg yg ensem iaitu incik Cha Ji Heon
Ji Heon ni adalah seorg yg pndai tp dia xley bdiri atas pentas n berada d khalayak ramai coz of his penyakit..so sbg s/u yg baik Eun Seol mmbntunya...

mcm mna kesah sterusnya..tu pon korg kna tgk sndrik la yer...smpi jmpa lgik dreview akn dtg..

Monday, November 7, 2011

City Hunter

helllloooo everybody..ngehehe..kebisingan d pagi hari..o yeah..

da lma miss dila xwat review tuk drama2 korean kn...bukan da xlyan..layan...cuma almalaslah nk wat review..keh2...

so now we back for the review...kita mulakan ngan citer City Hunter


mcm penah tgk mamat tu kan..spa ek?? hehe..penggemar korean drama msti igt..dia ni pegang watak sbg Goo Jun Pyo dlm citer Boys Over Flower yg melatoppp tip top tu...kli ni dlm citer City Hunter dia pegang watak sbg Lee Yoon Sung / John Lee / Poo Chai...tiga nma tp watak yg sma..hurm..

lagik watak2 yg terlibat memeriahkan drama
Park Min Young sbg Kim Na Na (heroin yg comel)
Lee Joon Hyuk sbg Kim Young Joo (second hero yg xkalah hensemnya)
n lagik watak2 yg malas miss dila nk attachkan d cni..korg crik la dlm khazanah pakcik google yer...

for the sinopsis

Lee Yoon Sung adalah seorang graduan IT yg bekerja di Blue House, Korea. sebenarnya dia ni hadir dlm misi utk membalas dendam di ats kematian ayahnya n skoud2 ayh dia. org2 yg ingin ditumpaskan adalah lima org politik yg sgt brekuasa di negara tersebut.
tanpa sedar dia sbnrnya tlh mncipta kelahiran City Hunter..

nak tau kisah lanjut korg kena tgk sndrik la yer...download pon boleh..ngehehe

Friday, November 4, 2011

Salam AIdilAdha utk semua


salam aidiladha utk semua yg sudi berkunjung ke cni dan sedia meminjamkan masa membaca entry2 merepek miss dila..


aidiladha kembali lagik..syukurlah kita masih bernafas utk meraihkannya...



sejenak cuba kita renung kembali...sejarah awal sebuah pengorbanan..seorang hamba kepada Tuhannya..seorang anak kepada ayahnya...

mari sama2 kita fikirkan...

apakah pengorbanan yg kita lakukan demi agama, masyarakat dan diri kita??

Wednesday, November 2, 2011

kerna ketidakseimbangan hormon

psstt..pssstt..entry ni xsesuai dbca tuk lelaki..so plsss...dont read..ngehehe

alkisah ketidakseimbangan hormon yg blaku nfsu amarah tu cepat jer naik..smakin naik setiap ari..aduhhh..kdg tuk perkara kecik pon ley naik angin..napa ni??

kerna ketidakseimbangan hormon lekas kecik ati even tuk perkara2 yg xda kaitan..lagik..selalu terpikir org tu..spa?? hm..c nenek kebayan tu la..asl igt jer rsa skit ati tu bertambah-tmbah..rsa menyampah tu membuak-buak wlaupon xtgk muka dia..bygkan muka dia jer mmg rsa meluat yg amat..smpai bgitu skali perasaan benci ni bertakung?? ya..hasil drp pengkhianatan dan kepura-puraan yg diberi sbg hdiah persahabatan..thank you so much for that...

n now..even xduduk dkt..even xdgr suara..byg dia tu seakan mengekor...lagik menambah marah..asal terbayang jer muka dia..xkira dlm bas..tme nk makan..tme nk lintas jln..msti nk jerit marah..nk halau dia pergi jauh...org da benci..org da xsuka..jgn nk terhegeh-hegeh kat cni..nyampah betul...

e2 hasil drp ketidakseimbangan hormon yg berlaku..

oh Tuhan bagaimana hendak ditepis setiap rsa marah ini??
bagaimana hendak disingkir perasaan benci ini?
kerna setiap langkah aku ingin menyayangi
aku ingin mengasihi
walau siapa pun dia
walau apa pun ia

~monolog berakhir~

Dengar-Dengar..dengar je la

Dengar-dengar ada yg meminta kerajaan meluluskan perkahwinan sama jantina..gulp..MasyaAllah..Astagfirullahalazim..ni manusia jenis apa ni??

xmo tulis lebih2 kang timbul fitnah plak..but jika betul mmg menimbulkan amarah yer..nsb baek gak krjaan kita ni stil ley bpikir ngan waras n sedar yg Malaysia ni adalah sebuah negara Islam

mcm2...miss dila xtau la apa nk jadik ngan mereka2 ini..nk kata xda agama diorg percaya adanya Tuhan..kta xda iman tetap berpegang pd kepercayaan..cuma e2 la..xda kesedaran n pelaksanaan agama dlm diri

jdi..apa yg ptut kita lakukan pd mereka2 ini??

 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)