Wednesday, June 22, 2016

when u fall in love

bla kau sedar yg diri sudah jatuh cinta
kau sudah terlambat utk menariknya kembali
bila kau sedar kau mulai sayang
kau sudah terlewat utk membuang rindu itu pergi

pernah terfikir yg jatuh cinta tu mudah.. hari ni kau suka..esok nmpak org lain yg lagi hebat dri dia..o hensem dr dia.. hati pun berubah la.. 

Image result for shinhwa 
mula2 suka shinhwa.. pkir da jdi fanatik la ni..tgk dongwan aje senyum.. nmpak minwoo je terus jerit serupa org gila... tp.. xlma pun jd kipas-susah-mati diorg ni... bertaubatla juga sekejap...

Image result for arashi wallpaper
then, kenal lak ngan mamat berlima ni... ARARSHI... hokeh..ni xbole nk stop.. serius suka... bkn sja sbb diorg ni charmin.. ensem.. tp sebb gaya sempoi... kerja keras diorg smpi bjya.. disiplin.. lawak... comel... hokeh.. da start nk merepek... pendekkan crta miss dila mmg suka diorg ni

tp... bukn crta shinhwa o arashi yg miss dila nk kongsi... diorg tu bebunga cerita aje... hati xsepenuhnya nk bagi.. iyerla..kita msti brpijak d bumi yg nyata.. btul x?? wlaupun dlm diam berdoa jgak spya Sho msuk Islam.. then trsermpak kat mna2 bumi Tuhan ni.. fall in love... then kawin..ouch... hahaha... tu hangan2 minah jenin

ni kisah nyatanya... i'm in love somebody... cinta bertepuk sebelah tgn... agaknyerla.. sbb tlalu byk hint yg org tu bgi but miss dila suka wat dunno..coz... i'm prefer someone yg berterus-terang... hint mcm tu org akn igt kau memain je bang oii... da la ko spesis yg suka menyakat miss dila... so.. segalamalanya miss dila akan anggap gurauan semata... begitu

wlaucmnabagaipun... hati ni tersentuh jugak.. sipi- pun terasa juga.. yela namanya un perempuan kan...

dan rindu itu... menyakitkan hati... membebankan jiwa... merosakkan perasaan tenang yang selama ni wujud...

Image result for sakurai sho 
p/s~ bla agknya kita jumpa yer supaya miss dila bole lupakan terus org tu...

Thursday, April 14, 2016

The Project

hello semua...wah.. lamanya tak bertandang ke cni.. rinduuu... ngehehe...

kesibukan kdg kala buat kita lupa prkara yag kita sayangi.. btul x?? well... cni..sandakan semua dlm keadaan baik.. segalanya.. kecuali hati sndri.. trlalu byk yg berlaku hingga xtau nk mula dr mana

keadaan kacau bilau... ada msa ketawa itu dipaksa agar tangis ini tak kelihatan...

hokeh.. feb lalu miss dila da start ngan project.. ala yg selalu duk bungbang bungbang sebelum ni.. my extravaganza project...

apa tu?? my first novel... Hanya Nama Mu by miss dila...aisehmen... blum trbit dlm bntuk fizikal yakni buku dgn rsminya.. tp insyaAllah.. miss dila jadikan ni sbg prmulaan.. mna tahu ada yg sudi jdikan buku.. mna tahu ada yg sudi bagi komentar... nak tau sinopsis??

Nur AIman adalah seorang gadis yang dibesarkan dgn cara moden. walaupun begitu keluarganya masih menitik beratkan soal agama meski tidak sepenuhnya. Nur Aiman selalu menganggap dirinya sudah cukup sempurna dalam agama. Itu pd padangan matanya. Tidak pada pandangan mata orang lain.
Omar Qushairie, siswa yang mengagumi Nur Aiman dari jauh. Baginya kepetahan Nur Aiman dalam bidang pengucapan awam adalah suatu yang brhrga jika dibawa ke pentas dakwah. Dia mahu mengubah Nur Aiman tetapi ia tidak semudah yang difikir. Ternyata kedegilan Nur Aiman sangat tebal.
Fitnah itu sangat buruk. Dosanya lebih berat daripada dosa membunuh. Nur Aiman hilang pedoman. Dia menyalahkan takdir. Namun, suatu yang sring dianggap pahit oleh manusia mengandungi hikmah yang begitu besar terutama bagi Nur Aiman. Dan siapa pula Ain Zinnirah dalam hidup gadis bernama Nur Aiman?

Nur Aiman, “Aku seorang pendosa, Ain. Aku seorang penzina. Aku dituduh berkhalwat!”

Ain Zinnirah, “Kerana Allah... kerana saya mencintai... menyayangi Aiman kerana Allah SWT!” 

Omar Qushairie, "Tiada yang mustahil apabila Allah berkehendak" 


p/s ~ jangan lupa singgah dan bagi komentar anda ya...





Monday, June 1, 2015

maaf aku cemburu

bagaimana hendak dijelaskan resah dalam hati? iya, beberapa kali sudah dipujuk hati ni tetapi stil degil xmahu dengar cakap...

right now i just wanna cry...kenapalah miss dila balik di sandakan? kenapalah miss dila perlu bertemu dengan dia? kenapalah..iya ini takdir..takdir yang xdapat dijauhi..

Image result for triplets song minguk
andweeee....oh tidaaaakkk!!!

kecemburuan ini tanda suka..betul kan..klu xsuka buat apa nk buang masa cemburu...lebih sakit bila kita pendam2 sndrik ni..aduhaiii

miss dila cuba merawat hati..banyak perkara perlu dibimbangkan selain soalan tentang jodoh kahwin ni...perkara akhirat kena ingat..mati nanti nak pengakhiran yg baik o buruk...di mahsyar nanti apa yg kita akan buat dgn dosa2 yang selalu lakukan..n macam2 lgikla??

so..why nk memberatkan kepala dengan kecumburuan yg xberasas ni?? okeh la..dia suka kat org lain..suka hati dia..percaya n yakin sja Allah SWT suda sediakan seseorg utk kita..seseorang yg lebih baik utk kita..jika tidak di dunia..di akhirat sna insyaAllah

utk mrQ..maaf..miss dila cemburu..miss dila xda hak utk cemburu..so pls go on with ur personal life..i like to give my blessing if u choose her (bunyik mcm frust menonggeng..hihihi)..maaf sebab miss dila ni kawan awak yg bodoh sebab xtau beza antara perasaan sbg shabat n kapel..

for now..i will focus on my career jer n op kos still kegilaan pada shinhwa n arashi..hahaha..gilos..
kegilaan cemburu ni perlu dihapus luput..let's just smile with song minguk the cutest

Image result for triplets song minguk 
he said, 'noona...himnaesayo'

Saturday, May 30, 2015

somewhere over the rainbow

masa bukan ukuran bagi satu2 ikatan perhubungan..right? i've learned through this life..sahabat adalah sesuatu yang sangat2 berharga dlm kehidupan

benar kata pakcik anonymious (sila rujuk pictures),

Image result for friendship
and

Image result for friendship 

well..somewhere over the rainbow i've cried..a lot..dengan dugaan n cabaran (macam lirik lagu la pulak kn...) ada kwn yg sntiasa di samping miss dila..kenal diorg dengan takdir Allah swt dan perpisahan pun dgn takdir Allah swt

banyak perkara yg miss dila kongsikan bersama...kisah cintan cintun yg mnjadik rhsia..kisah jeles sna sni..kisah hal rumah dan tangga..aiishh..mcm2 lagik la..

ada masa kami gaduh..masam2 muka..nangis2 sebab sakit hati..but then i realize they always with me..hujan panas sentiasa dgn miss dila...big thanks to my dear friends..they know even i never mention it..i love them from the bottom of my heart...hahaha

happy friendship day every day my dear friends...nk bgtau nama ker?? x apala..len kli la yer...

terima kasih sebab sudi jdik bahu tempat miss dila nangis..terima kasih sebab sudi jadi diary bergerak..terima kasih sebab sudi kawan dgn org cerewet ni..terima kasih sebab tadah tangan doa utk miss dila n mrG (OPS!!)..kamu dan kamu are my precious harta..kehkehkeh

Saturday, May 16, 2015

I'm Overly...

Feeling exhausted tetiba..haduii..semak sunggoh kepala ni..byk benda nk pikir..masalah rumah dan tangga...masalah dalaman wanita (takde kaitan ngan kain dalam n yg seangkatan!)..gst lagik..HADOIILAHHHH!!

serasa nk menjerit tapi kat mna?? kang tetiba jerit dalam supermarket ala2 Fazura ,

"AAAHHH...I'M SO LONELY!!"

t kena cakap gila pulak..satu kes dah...tapi seriously nk menjerit..

dah pindah tempat kerja..lama dah..xhingat plak if penah mention kat cni..dlu trlibat ngan budak2 sekolah..koperasi..sukan..design..stok..n sgla mcm mak nek la..kali ni shipping..forwarding..kastam..pelabuhan..dermaga..polis..TOTALLY DIFF yer..aduhaii..mcm mna x pening2 lalat dibuatnya..

masalah kerja pon dah lain..bos dlu mcm hantu..bos sekarang laggiiii macam hantu..kdg rsa mcm nk baling guna high heels..kdg rsa mcm nk menjahanamkan kereta bos...kdg rsa mcm nk lempar bom atom..eeiihh..nk mcm2 lagik rancangan jahat nk menghapuskan bos sekarang..HAHAHA (gelak serupa cik Lampor!)

tu satu hal..hal lain..hurmm..kesah rumah n tangga..nak citer ker?? xpala..len kali yer..nk membuka perihal keluarga ni malas hek..

citer lain..mrQ...i think..miss dila rsa miss dila SS kot..HAHAHA (gelak kaver malu!!)

kat mmber yg rapat luah sume benda...diorg gak yg bagik sokongan moral...setelah dikaji baik buruk..miss dila mbik langkah..diam..diam..tunggu?? NO WAY!! biarkanlah..jodoh di tangan Tuhan kn...if dia memang jodoh miss dila..erk..IF..ai think..the answer is NO..kehkehkeh

apa pun...LET US ENJOY THIS LIFE!!

Image result for triplets song minguk

belanja satu pic..my new bf..hahaha..song minguk the cutest..*wink*

 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)