Monday, June 28, 2010

Supernatural da abis

just tempek 1 jer pic yer...xyah nk tenung lma2..ya2..miss dila tau diorg b2 ni ensem...hehe

sblm2 ni miss dila pnah wat post psl 2 beradik c penghapus antu ni kn...ala korg msti pnah bca..xpon bca skang..he3

ok..mlm smlm miss dila da abiskan season 5..pergh..nangis gak tme2 akhir..ye la wlaupon miss dila xska kat Sam Winchester ni tp tnpa dia Dean Winchester pon xda apa2..sob2

demi nk abiskan keje diorg apuskan raja setan c Lucifer tu Sam sggup korbnkn diri dia...n Dean xmmpu wat apa2 coz dia da promise..rsanya pengarah drama ni nk abiskan cpt kot citer ni..hahaha

n Dean pon da wat promise kat adik dia..after dia terjun bsama Lucifer, Sam nk Dean truskan idop sbg mnusia besa bkn jdik pmburu antu lgik...Sam, sggh pon miss dila xmnat ko tp wa sgt sedey bla u xda..sob2

btw, ptut la miss dila cam pnah tgk c Sam sblm ni rpanyer dia pnah blakon dlm citer Gilmore Girls..haiyoo..kat dlm citer tu pon miss dila xska dia..haha...i minat Tristan dlm citer tu..wa..miss the tme la..tgk citer ngan Biebiey 

Sunday, June 27, 2010

selsema lak..adehhh

xska sgguh bla kne selsema la..pasni cnfirm demam mnyusul lak..adeh...

nk pekena ubat?? xnk la..ubat xsdp..pahit dowh!!

g pon ada ker ubat tuk selsema?? mnurut kata mntan ckgu biology miss dila tme form5 dlu..selsema ni xda vaksin k..napa?? coz virus selsema ni byk n 1 antibody hya tuk 1 vrus..so mna nk crik bjuta-juta lemon antibodi tuk bjuta-juta lemon virus selsema??

kesimpulannya..sbr aje la..bkn ka sakit e2 pghapus dosa

Friday, June 25, 2010

Signboard???

2mlm bturut mmpi org means?? ni signboard ker?? dunno la wey...miss dila bkn pkr sgt bab2 mmpi ni but i owez pcya ngan mmpi k..of course la mmpi yg ada meaning klu mmpi yg nonsense tu miss dila pon xcaya k

back to my mmpi..dia..da lma dia xwjud kat dlm mmpi ni tp napa skang ek?? adeh..jgn la kta dia tu sunan miss dila..NO!!!

dlu mgkin i had feeling for him but now..NO la...ye ker?? kot..hehe

spa ka org e2?? jeng2...incik naC lor..

haiyo miss dila try hard to 4get but it keep following me like a shadow....apa derrrr

Thursday, June 24, 2010

Runsing aq risau

runsing + risau = perasaan miss dila..hurm..wat 2 do...bru jer td ada org gtau smthing yg wat ati dupdap dupdap..

mna xnya...bna tu miss dila da pk lma..tup2 akn ada org yg mbik alih..apa dia biar miss dila je yg tau k...

skang ni redha je la..apa2 yg blaku t kita redha je la hek...mgkin xda rezki.. hurm

Wednesday, June 23, 2010

Isu panas babe!!!

Panasssss...adeh...sja wat gmpak..sbnarnya xda apa pon..just a small conversation wit the doctor to be...hehe


Ada entry sblm ni ('Ntah la labu') yg miss dila post kn bkenaan 2 blog..er..almt blog..korg da bca lom?? klu lom bca korg kne bca dlu sblm bca kesah merepek miss dila ni...

Alkesah miss dila ni msh kabur2 tang apa yg dsmpaikn ley 1 of the blog...smpe pening2 lalat miss dila dwatnyer...nk caya ssh xnk caya pon ssh..so i mntak pndapat c doctor 2 b ni...

 bunga2 conversation msti la tya kbr n slam2 syg g2...dia jauh weii..org jauh yg dekat d ati..wahahaha...da abis tya2 kbr miss dila pon bgi la dia link blog tu...suh dia bca n mntak pndapat dia

start c2 la ktorg bncang2...tiba2 windu kat dia...da lma xjmpa ngan dia...miss u so much la...cnversation tmasuk isu politik skali k..but miss dila bkn kaki politik pon...so bncang2 g2 je..d akhir skali miss dila kta biarlah..mls nk pk bnda2 ni..xnk caya klu xda bkti yg sahih k
pas2 mula la msuk bab2 pribdi ckit..isu kawen..pergh..ni yg miss dila nk elakkn..still tggu my real sunan k..wlauspapon dia..haha..mls nk taip pepnjang..daaa suma

Tuesday, June 22, 2010

susah2 aje

Miss dila nk pnjam jap trademark ni dr incik Felix yer...susah2 saja (sila wat ngan gaya pling comel d abad ni yer)

apa yg ssh ni?? ssh la nk paki spek tme nk baring bca bku smbil tgn gerak2kn mouse ni...miss dila mls nk pkai spek klu da mnempek atas katil tp klu xpakai xley tgk screen lappy ni..alamatnyer terklik bnda len..apa da...

pkai cntact lens?? xmo r..t ada lak mnsia yg xbtmadun tu ngata miss dila...woo..tgk tu bdk kmpg yg bru blaja idop kat bndar..cam dia tu bkn bdk kg..kl pon kg jugak sblm jdik bndaraya tau...mmg klau spesies mak lampir..xpuas ati kat miss dila kn...

apa2 pon miss dila nk smbg bca bku jap..happy days everybody

First Impression

who said that the first impression is PENTING?? angkat tgn cpt...xnk ngaku la tu...sume org kta 1st impression tu sgt pntg when kita meet smebody yg new pd kita

cthnyer, time interview. Kita kne show yg kita ni adalh 'bdk baik' dgn mmkai bju lawa2 n kemas...sbb kta org 1st impression from the boss is PENTING. sejauh mnkah kpntingan c 1st impression ni?? ni miss dila nk share ngan korg ttg 1 citer bab kpntngan 1st impression...


Baginda Rasulullah saw telah menceritakan kepada kita sebuah kisah berikut:

"Ketika mana seorang bayi sedang menyusu susu ibunya, tiba-tiba lalu seorang lelaki yang menunggang kenderaan yang mewah dan penampilan yang hebat, Si ibu berdoa "Ya Allah jadikanlah anakku ini seperti lelaki ini." 
Lalu bayi tersebut meninggalkan puting susu ibunya dan melihat ke arah lelaki tersebut, seraya berkata " Ya Allah jangan jadikan aku sepertinya." Kemudian itu menghadap kembali puting susu ibunnya dan meneruskan menyusu. 

Kemudian lalu sekumpulan manusia yang memukul seorang hamba wanita sambil berkata " Engkau berzina , engkau mencuri." Perempuan itu hanya berkata حسبي الله ونعم الوكيل . Si ibu yang sedang menyusukan anaknya berkata "Ya Allah jangan jadikan anakku seumpamanya."
 Bayi itu sekali lagi meninggalkan puting susu ibnunya dan melihat ke arah perempuan itu , seraya berkata "Ya Allah jadikanlah aku seumpama perempuan itu."

Kemudian berlaku perbincangan diantara si ibu dan si anak yang masih bayi. Si ibu berkata "Tadi apabila lalu seorang lelaki yang elok penampilannya, aku pun berkata "Jadikan anakku seumpamanya." Engkau pula berkata "Ya Allah jangan jadikan aku seperti lelaki ini." Bila manusia memukul seorang wanita sambil berkata "Engkau berzina , engkau mencuri." Aku pun berdoa " Ya Allah jangan jadikan anakku seumpamanya." Namun engkau berdoa "Ya Allah jadikan aku sepertinya." Kenapa engkau menyalahi doaku?"

Si anak menjawab:

"Sesungguhnya lelaki itu sebenarnya adalah seorang samseng, lalu aku berdoa "Ya Allah jangan jadikan aku sepertinya." Adapun perempuan ini yang dilemparkan kepadanya tuduhan "Engkau berzina, engkau mencuri."Sedangkan dia tidak melakukan semua itu. Oleh itu aku berdoa "Ya Allah jadikan aku sepertinya (bebas dari melakukan maksiat)." 

                                                                         (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim - sahih)



dr hadis yg driwayatkan oleh Bukhari dan Muslim, masihkah korg nk anggap 1st impression e2 pntg?? tepuk dada tya iman

1st impression e2 sbnrnya dtg dr cara kita menilai seseorg dan mnusia sllunya mnilai mlalui apa yg mereka lihat n dgr tnpa mhu bfkir sejauh mnkah kbnaran pndangan dan pndgran tsebut.

kita mudah mnilai sdg sbnarnya apa yg ada d sbalik pnmpilan seseorg e2 bknla sgla-galanya. sbb e2 la rmai da org2 kat luar sna jdik mgsa pnipuan...mnilai tnpa bfkir tlebeh dlu. mentang2 yg dtg n twarkan mcm2 kat diorg ni pkai coat, tie n thap keenseman 1st class lju jer pcya akhinya abis sume duit kne tipu dek skim cpt kaya...hehe



never judge a book by its cover..jgn nilai seseorg bdasakan pnmpilannya sja..mna tau org yg pkai ala2 pengemis e2 lebh baik dr yg dok dlm opis mnjang ngan coat ntah apa2 tu

kita xtau apa yg tsirat dlm ati stiap mnusia...jd jgn biarkan diri anda hya mmbca buku yg cover pgenyer lawa2...mna tau bku2 yg da lusuh2 e2 lebeh bmnfaat dr bku2 yg mhl2 n lawa2...

~pesanan khidmat masyarakat dr meja study miss dila =)

Monday, June 21, 2010

Rindu lgik

Tgh2 mlm ni nk say smthing ley??

Sy sygkan awk sume..spa?? my family lor..rndu nk dgr bapa mrah sbb smbhyang subuh lewat...rndu dgr suara mak mmbebel sbb xmasak lgik...rindu ngan kakak yg pmlas...hehe...rindu pd adik laki yg sgt gemok e2...n rindu pd c bongsu yg laser...

nk nangis da...sgt rndu pd kmu suma..sgt syg pd kmu suma...just jgn tggalkan miss dila sorg2..sgt plukan kmu tme2 skang ni....

Palapes pon ada assignment tau

Jgn igt plpes tu skdar ada lthan ala tntera jer...assignment pon ada tau..xcaya?? bru2 ni aje miss dila n skoud2 senior dpt assignment yg tntunya bbeza ngan asgmt kliah besa tu..nk tau asgmnt apa?? jom scroll pic d bwh....


ni bkn snrai hutang piutang o cukai o watsoever dlm mind korg tu..ni la asgmnt yg miss dila dok sebok2 kn tu...miss dila with my skoud kne tulis nama bserta pgkat bgi org2 ttentu sbyk 100x bgi tiap seorg..pergh..senang gla asgmnt ni kn...klu korg ken bru korg tau prsaannya...n spa ka org2 btuah tu??

1st..Panglima Angkatan Tentera o rgkasnyer PTU...xyah la miss dila taip nma dia hek..klu nk tau korg pndai2 la google k...


2nd...Panglima Tentera Darat...klu xkne sruh tulis nma Jeneral ni cnfirm miss dila xtau n xknl...skali lgik klu nk tau nma pnuh sla rjin2 kn diri anda searh kat uma incik google


3rd...Panglima Tentera Udara...Jeneral ni pon miss dila xknl n xtau klu xkne pksa tulis nma dia...so ada kbaikn gak asgmnt ni kn..hahaha


4th..Panglima Tentera Laut..bnding ngan 3 nma d ats..PTL je yg gna glran 'Laksamana' kat dpn pgkat...tetiba tringat kat Laksamana Sunan..dpn nma pon ada kta 'Laksamana' tau..huhu

Plpes ni xkn denda o punish kadet2 klu xda alsan sbb musbabnyer...sbb utama iye la...bla kpten ajutan dok tya kadet2 nma pnuh bgi2 pgkat2 yg d ats sorg pon xdpt jwb..haha..nmpak sgt mls nk tau lack knowledge psl askar n sbb bengang ngan skap kadet2 ni la kpten ajutan pon bgi la asgmnt..pdn ngan muka snior ni..haha..tmsuk miss dila la tu

apa2 pon klu xda asgmnt ni sumpah miss dila pon xkn mbik tau psl org2  ni..haha


Saturday, June 19, 2010

Janji = amanah

salam ukhuwah sume...miss dila nk jdik ustazah kejap tuk mlm ni ley kn...xley pon miss dila nk gak..xkira...

spa tau 3 sft yg ley dlihat dr dlm diri sorg munafik?? jwb2 jgn xjwb..ni tjuk dlm silibus form 2 klu xslp...ala lmbatlah..biar miss dila gtau yer...

bla bkta dia bdusta
bla bjnji dia xtepati
bla dberi amanh dia khianati

n tuk mlm ni ustazah a.k.a miss dila nk bbicara perihal c munafik...xngata sesapa tp bak kta pepatah spa mkn cili dia terasa pedasnya kn..miss dila xmkn cili so xrsa apa2 ler...hehe


jnji e2 amanh ya..jgn pnah lpa...stiap apa yg kita jnji o promise kat smebody psti akan dtuntut d akhirat nnti skirnya kita xtepati..sma gak when kita kta 'insyaAllah'..mmg sgla apa yg kita lkukan d muka bumi ni jka tnpa izin dan restu dr Ya Rabb adlh pkra yg sgt mustahil tuk blku...tp e2 xbmkna kita xplu brusha tuk lksanakan jnji tu...igt ni..stiap tutr 'insyaAllah' akn dtuntut d akhirat krna ia adlh jnji n jnji e2 adlh amanah yg kita pkul d bhu ni

kita mudh mnuturkan kta2 n jnji2 tp tuk tunaikannya xsmudah lontaran kata...jdi jgn mudah menabur jnji krna skiranya kita mungkiri maka kita akn tgolong dlm golongan mnsia yg munafik


napakah miss dila nk bcerita perihal ni?? well, bnda ni mmg simple xssh pon..sume org pon tau kn..tp org2 yg tau tu xsdr yg dia da bjnji tp xtepati...bkn jnji kat miss dila pon ngan org len..klu xtkena tempiasnyer kat miss dila xdanyer miss dila nk sbok tp ni sume org lmparkan solan2 killer seolah miss dila yg wat kslahan..

e2 la blaku ari ni...ni nk nasiht ckit kat org tu..think b4 u mke a promises...klu xnyusahkan miss dila wa xkesah babe but bla org2 da sbok2 tya seolah miss dila adlh pslah yg tu xthan tu...da la tu bla jmpa ley lak wat muka xbsalah tu...gni ker?? mmg xbtmadun btol..nama jer bdak univ tp xda etika lgsg..hish..

jgn igt ko hdup xnysahkan org len..ari ni jer ko da sshkan bkn miss dila sorg tp bbrapa org tau....miss dila nk inform kat ko yg ari ni ko da wat bbrpa org bsakit ati ngan skap ko..so bla kat akhirat t klu kne tya pndai2 la ko jwb yer

miss dila bkn apa..stkat nk jwb solan2 killer dr org2 atsan tu wa no hal la...but bla wa lak kne tduh mcm2 tu yg xtahan tu..aq xbsalah tp aq lak kne hukum gntung...kang aq jdik antu aq kejar ko tiap2 malm..hahaha(ngilai sebijik cam cik ponti@n@k)

Friday, June 18, 2010

xsedap

napa ngan perasaan mlm ni?? rsa xsdp lgsg..seolah akn blaku smthing...aduh

jasad ada kat cni tp jiwa bgai hlg (pergh...ayt novel yg dubahsuai!)..cmna ni?? xkan sejarah lma berulang kmbali..oh no!!!

xla..ni xda kaitan ngan sejarah o apa2 bnda...just ati ni lom bsedia mntal n fzikal tuk btaut kmbali ngan plpes...da give up sbnrnya ngan plpes..dunno y...sblm ni xcmni...stiap yg  dlkukan msti dhbiskan...nk ikot biarlah smpe ke pghujung

tp e2 la..byk pkra bkaitan ngan plpes yg wat ati kecewa gila2...argh..~sigh~

Thursday, June 17, 2010

Ntah la labu

Pepagi mmbuka email adalh pkra WAJIB bgi miss dila melenkan tenet xda so godek2..buka mail yg ni..bca mail yg tu...oh dlu miss dila mls nk mmbersihkan inbox till that tme d mna ada mail yg org tu anta pgi, ptg n mlm...so kne la bca..hehe..kesah lma yg mls nk dkenang tp asik tkenang...adehhhMySpace

tgodek godek..jmpa la mail sorg kwn ni..dia xtulis bebanyak just 2 bris jer..e2 pon almat blog spa ntah..sbb org da bgik + headline bbunyik 'ramai yg xtau'..so miss dila yg mmg penyibok ni nk tau pon klik n bca...d bwh ni miss dila srtakan 2 almt tu yer..senang2 bca apa yg dtulis ley org2 ni

http://www.dinar-emas.com/vatican.html

http://bebaskanminda.blogspot.com/

lps bca miss dila dok btafakur sndri..apa yg dtulis ley org2 ni btul n ada benarnya..but as the tajuk entry kat atas...ntah la labu...miss dila xtau nk pcya ker xMySpacengan apa yg bru dbca

otak ligat bkerja..try mntfsir stiap butir ayat..but then temui jlan buntu...apa yg dsmpaikan tu btul..miss dila xnafikan..tp tuk certain pkra miss dila pon takot nk pcya...

ye la..org2 d luar sna ley jer gna ayat2 al-Quran n hadis tuk puaskan hati sndri n rosakkan iman (yg seciput ni) org len lak..tp ada gak yg benar2 baik ati ikhlas nk sedarkan ramai org yg mmg wat2 lpa n slalu wat2 xtau wlaupon tau ttg Islam dan peraturannya...tp e2 la..miss dila stil tkot...so nk cmna?? gna peribahasa ni, yg baik jadikan pnduan n yg bruk jdikan sempadan...

Tuesday, June 15, 2010

Santan yg Binasa

kerana pulut santan binasa,
kerana mulut badan binasa.

sume msti pnah dgr pntun 2 kerat ni kn???..spa yg xtau tu ketuk ketampi cepat!..ni pntun bdk skola rendah pon da hfal tau..so ari ni punyer story morry is 'bout the santan yg dbinasakan ley pulut k...it's not that la..mbik yg bris k2 tu...bdan yg binasa akibat mulut mu yg lncang bsuara

mnusia...fitrahnyer suka bckap tnpa bfkir cthnyer miss dila sesuka ati mak bapak laki tiri dia ajer nk kata apa tnpa plu bfkir ttg ati n perasaan org len..haha..xyah nk carik jauh2..dpn mata korg msti pnah blaku kes ni...xkira la spa...o umo brpa...sma ada sedar o spara sedar o mmg sengaja dbuat tuk myakitkan ati org len

y miss dila nk ktengahkn isu yg mmg da common ni?? bnda common ni la yg slalu kita lpa tau...dosa kat Allah swt mgkin akn diampunkan (insyaAllah) sbb Allah Maha Pengampu lagi Maha Penyayang..tp dosa kat mnusia cmna lak?? e2 korg pk sndri la...

sbnrnya kes ni blaku ari ni..besa la miss dila ni..klu bnda ni xblaku xda mknanyer i nk taip2 kat blog ni...blaku bkn kat miss dila but the gurl next to me la...

miss dila dok pelik ngan sikap kwn yg sorg ni...tetiba jdik pndiam..n bla jln sma time nk blik tu dia citer..adeh ptut la...sorg lagik rupanyer mnjdik mgsa c minah sewel...napa la ko asik carik mslah whai minah sewel oii??!! xfhm sgguh miss dila ngan prngai dia ni la

miss dila mls nk mbik part msuk cmpur hal pribadi org len...so i dgr je la kwn ni dok luahkan perasaan..sian kat dia...suara tu da cam nk nangis je miss dila dgr..kecik ati sgguh dia ngan c minah sewel ni..xley nk kata apa la..nk tlg bela c minah sewel ni sorry bebangat la..miss dila lgik xska kat dia..so apa2 hal yg bkaitan ngan dia miss dila xnk msuk cmpur...apa yg org len pk psl dia..dia sndri yg mnyebabkan

so kpd bestfren c minah sewel ni yg secara sengaja o xsngaja TERbaca entry ni hope u gurls gtau kat dia ek..miss dila xpnah ngata perihal 'kebaikan' dia kat org len..dia sndrik yg crik masalah..so slesaikan sndri..bak kata pepatah a.k.a pantun 2 kerat kat atas...krna mulut bdn binasa

Monday, June 14, 2010

Terima kasih e2 penting yer

meh dekat cni miss dila nk kaunseling ckit bab adat berterima kasihMySpace...skali skala jdik pkar kaunseling xbtauliah xpa kn...hehe

adat berterima ksih..bla kita nk bgi bnda alah ni?? when sme1 o smebody tlg kita n bntu kita slesaikan sesuatu pkerjaan...ni sbg tnda pghargaan kita coz org tu da tlg kita kn...xplu hdiah sbesar gajah o smhal intan jnji ada ucpan trima ksih org akn bpuas ati..yg pntg ikhlass d hati kMySpace

ni ada 1 kesah sbnarnya..miss dila rsa xpuass hati sesgt ler..ye lar kita da tlg but then d akhir citer 1 kta trima ksih pon xda..adeh..apa punya org la...nk kta apa klu org mcm ni?? kurang ajar?? rsanya ye la kot

bkn tu jer...lynan yg dberi pon xstmpal..apa diorg igt miss dila ni tggul kayu ker?? msa nk mnta tlg amboi mcm2 diorg kta....bla da tlg 1 apa pon xdpt melenkan rsa skit ati..g2 ker adat org melayu??MySpace

hei bajet korg bguslah dpt handle bnda2 events cmni??MySpace tlg la..da la perangai xsnonoh..asik nk mrh2 jer..mcm la miss dila n kgkwn yg len ni kuli batak korg sesedap rsa adabi jer nk mrh nk tengking nk jeling..hish geram la..xsgka ada gak wjud mnusia xberakal cmni yer..klu org gila tu dmaafkan la gak..ni bdak univ...esok2 ko kuar univ wat la prngai cam2 cnfirm kne baling gna kasut..

miss dila mls nk mrh2 o nk skit2 ati ni...bnda pon da lps kan..but d cni miss dila nk igtkan..bkn kat korg jer tp kat diri sndri gak...pktaan TERIMA KASIH e2 sgt bmkna wlau ia just dua bntuk pktaan aje..bla ia dtuturkan dgn rsa ikhlas d hti nescaya hti yg kerass pon ley cair tau..xcya korg try la

akhir kta d ptg ni...bhasa mnunjukkan bgsa..bgsa yg baik adalh bgsa yg knal erti berterima ksihMySpace

Seminar Memperkasa Generasi Muda Sembrong


Pada 11 till 13 jun ari tu miss dila join 1 program yg dkndalikan ley adun Sembrong. Seramai lebih kurang 1ribu student yg bkl mnduduki spm n stpm dr daerah Pekan n Sembrong...miss dila jdik mentor tuk 3 org bdk dr skola bbeza..adik nabila, abidah n lini..nk letak pic diorg tp xda la plak..tggu lini send sume pic by email bru miss dila letak k

sblm tu jom tgk apa aktvti yg blgsg spjg program ni...scroll ke bwh...

ni sminar/ceramah kerjaya ley MyEventsTraining...ni tuk mentor je ek..
memandangkan miss dila ngantuk sesgt tme ni so i xdgr apa pon..tido spjg ceramah..hahaha


ni sbhgian mentor yg tlibat..ktorg ada la dlm srmai 200++ org..ni pon xckup tau...ada sbhgian mentee xda mentor so diorg survive sndri spjg prog..sian kn..


ni tme bebudak ni wat town pool..kne wat replika 1Malaysia..pergh..lawa2 n kreative sgguh bdk2 ni..siap lukis gmbar org lgi..klu bgi kat miss dila cnfirm xjdik bnda tu..hahaha
sy xda seni k..seni merosakkan tu tau la...

tgk la gelagat diorg ni..ada yg dok sbok ngan keja..ada yg bdiri sesaja jdik mandur tukang arah e2 ini..adeh.. ada lgik yg just dudok je kat krusi..n bla nmpak mentor2 yg cun melecun lgik bgya dtg tgk hsil kreativiti mula la wat2 ada keja..ni bdak2 laki la..ada yg siap kim slm nk bknaln ngan miss dila coz diorg igt miss dila ni bdak sebaya ngan diorg...hehehe

ni hsil keja bdak2 ni..sori la xdpt mbik dekat coz rmai sgt org n miss dila ngan tahap keincian yg kurang ni tpksa selit2 bru dpt mbik pic..ni la yg sshnyer bdan kecik ni

ntara mentee2 yg join..kusyuk bebenor diorg dgr abg faC dok mengarut kat ats pentas..apa yg dbebel idok ler miss dila tau...suka ati korg ler yer

mmber miss dila tgh dok terangakan function slh 1 blik seminar yg ada kat dlm library bru uthm..miss dila n sorg lgik mmber jdik pndengar gak coz ada bnda yg ktorg xtau so bgi la cik abg ni terang kat adik2 tu..haha

ni kat dataran perpustakaan..dok bris tggu msa nk nek bas ke dataran anggerik..smbil2 tu mbik gmbar la...say cheeseeeeeeee...

mcm2 yg blaku spjg prog ni tp miss dila mlas la nk wat entry tuk e2..nk msukkan kat cni pon xnk coz xnk la rosakkan memori indah ngan adik2 angkat ni..biarlah sgla phit tu dselaputi rsa manis bpnjangan kn...

Saturday, June 12, 2010

Jodoh @ just kbtulan smta??

miss dila join 1 prog dlm saat2 genting nk wat asgmnt...huhu

n xsgka i meet him AGAIN here..adeh...napa la muka tu gak aq kne ngadap lgi?? dia hya wat aq ngimbas citer dulu2 yg wat ati skit smpe skang...

so miss dila wat kptusan...lpakan kesah dulu n lpakn gak wjah tu..DELETE dr memori trus..xyah nk kenang2 lgik k..

Monday, June 7, 2010

Crow Zero


wahaha..new movie lgik..not new la..movie ni da bzaman release but bru jer dpt dsntap mlm td..tjuknyer 'Crow Zero' lakonan Yamada Takayuki as Tamao Serizawa n Shun Oguri sbg Takiya Genji

citer ttg sbuah skola (Suzuran High School o dlm bhsa jepunnyer Suzuran Gokuen)..kat cni sume plajar adlh gengster n diorg sume brebut nk jdik leader kat skola tu..spa2 yg jdik leader dia mmg mantap la


bdk2 kat skola ni xda keje len selain bgaduh, btumbuk, makan flying kick, kne terajang n sgla mcm kekejaman lgi la..tkot gak nk tgk..ye la tkot pkiran tpngaruh jer

so, citer bmula ngan taun bru..ada bdak bru msuk nmanya Takiya Genji (main actor k..sgt macho n ensem)..c Takiya ni bhsrat nk conquer Suzuran tp sblm tu dia kne fight ngan Tamao Serizawa dlu (main actor gak..but lebey cute..mcho n sntiasa cool) coz serizawa sgt byk pengikot tau..

bjya ka takiya menakluki suzuran tu korg kne foung out sndri...sblm tu tuk ladies dhrap dpt mnhan perasaan bla tgk serizawa coz dia sgt macho + cool + ensem...alahai wtk yg sgt the macho la..hahaha





ni la dia Tamao Serizawa..wtk yg sgt dgemari ley miss dila coz sntiasa mantain macho n cool...wlaupon bkn dia main actor sbnar tp mata2 ladies akn tetap jatuh cintun kat dia..hahaha

n for Takiya Genji..miss dila xska sgt kat dia wlaupon miss dila sgt ska wtk c Shun ni dlm citer Hanazakari

apa2 pon miss dila nk smbg berangan wat keje dulu..gud day everybody..

p/s~ ada filem bru release..Lagenda Budak Setan..nk tgk....

Friday, June 4, 2010

Mereka semakin berani

Hati sakit + mrah tiap kali bca ttg brita aktivis keamanan ke Gaza diserang oleh Israel yg kejam lagik keji e2..mereka mmg bniat mhu mmbunh aktivis wlaupon diorg tau misi aktivis tsebut adlh tuk hntar bntuan kpd rkyat

Yahudi tlh lma mnjadi bgsa tkutuk sejak zmn Nabi Musa AS lgi..mereka bgsa yg bgga dan bongkak..mereka sntias pcya bhwa mreka adlah bgsa agung yg pnah diangkat Tuhan (bdasarka kitab Taurat)..e2 dlu sblm klhiran nabi junjungan kita, nabi Muhammmad SAW..dan skrang mreka adlah bgsa tkutuk dan WAJIB dperangi oleh org Islam

mereka tlh lma btndak utk memusnahkan org Islam dan org Islam tahu malah sdar cuma org Islam lalai dan alpa dlm hal keduniaan sehingga lupa bhwasanya kita diseru utk melakukn  amar maaruf nahi munkar

sekian lma Israel bdiam diri krna mahu terus membunuh umat Islam dr dlm krna dia thu jika menentang secara terang terangan mereka akn kalah jdi sbb e2 la mreka lncarkan perang saraf dgn mmbunuh kpercyaan lma dan gntikan kpercayaan bru

umat Islam tidak lgi bpegang kpd hukum Allah ttp hukum manusia...umat Islam tidk lgi membnjiri masjid dan tpt ibdah ttp pub, disko, kelab mlm, dan konsert2...umt Islam tidk lgi berkerjasama dan bdiri di bwh 1 pyung ttp saling bbunuhan dan tuduh menuduh

fitnah bleluasa..hiburan diangkat lalu hasilnya bila mna saudara diserang kita hya mmpu mrh dan meluah perasaan sedangkan kita lebih kuat jika bersatu dan bangkit menyerang.

Thursday, June 3, 2010

Ikhlas Konon

Woohhoooo...akhirnya msa n the detik tba gak tuk miss dila pndah..bkn ats kerelaan yer tp i kne pksa..ntah spa yg g bwa mulut smpe miss dila kne hangkut sume brg kuar dr uma lma...oh i gonna miss my bed...my dapur..n the singkiMySpaceespecially coz uma bru xda dpur n xda singki nk bsuh pinggan..bed tu ada la..melampau tu klu xsedia bedMySpace

sblm pndah kne kmas uma dlu la..uma lma n uma bru...penat gakMySpaceseharian wat kje tp klu asik dok ngadap lappy n tgk citer korea otak xbkmbang lgsgMySpace..so kne exersice ckit...cni miss dila nk tegaskan 1 thing..klu korg wat sebarang keje xkira la tuk spa o tujuan apa try tuk ikhlaskan diri tu

wat keje smata-mata nk dptkan nma pgkat o anything akhirnya akn bwa korg ke arh perasaan xpuas ati..ni pnah blaku yer kat miss dila...n da jdik kepantangan miss dila klu org tu dok bangkit2 apa yg da dlakukan tuk org len sbb dia xpuas ati o smething 'bout that

tell u wat...hidup ni mudah..u nk wat u wat..klu xnk watpa nk pksa2 diri...jgn t tgh2 wat keje u all rungut2 sna cni..owh..klu dpt ngan miss dila berasap la telinga korg...org yg slalu kne ngan miss dila tntulah siblings...owh my bro da xrungut2 dpn miss dila coz dia blaja dr kslpan...nk kne sepak try la rungut o ungkit2MySpace

stop citer psl ungkit mengungkit ni...miss dila nk citer 'bout tis gurl...bkn gurl la..miss dila lebey ska gelar minah...my housemtes blik uma 1 day n bising2 psl c minah ni...rsa nk tgelak tp xla gelak dpn kwn tu..dia tgh hot tu..kang xmemasal kne flying kick sebijik kan naya nmanya tu

as a fren i let her lend my ears...owh...c minah ni sbnarnya xska kat miss dila but dia men msuk kwn2 skali...wat the hell??!!MySpaceko xska aq jgn nk libatkan org len lak...sian kat housemtes miss dila ni..xmemasal kne kekurangan ajaran c minah sewel ni tp miss dila grateful gak..at last kwn ni tau napa miss dila benci sesgt kat c minah ni

kluaran skola agama tu but perangai ngalahkan bdk xskola..kurang ajar sungguh...kne ngan aq siap la..bajet miss dila ni berani la...hahahaMySpace

Nota Cinta

zmn kocik2 dulu sume msti pnah gna note tuk gtau feeling kat smeone..miss dila pon pnah but not for loving2 ni..i anta note bunyi "apsal ko nk carik gaduh ngan aq, hah?!" o "ko igt ko lawa aq takot??"..bunyi cam2 la..hehe..miss dila bkn jnis minah jiwang k tme skola dulu..da besar bru nk feeling2..wahahaha

but nota2 cnta ni sgggtttt romantik dowh..sgt suka..haha...

wat nota n bgi kat c dia...sounds good kn...citer psl nota cinta ni coffee-mate ada wat contest n prize pctian ke Bali..woohhooo

syarat ptndingan tbuka tuk sume umat mnusia yg mnum coffee-mate..cra ptndingan simple jer...korg kne tgk 3 episodes of Nota Cinta (link tuk ep1 = http://www.youtube.com/watch?v=R0f9ikzQkcI&NR=1 ), buktikan rsa cnta u all..nk show2 kat org rmai lgik dgalakkan, then jwb solan contest bdsarkan 3 epsodes Nota Cinta...lgi2 kne lgkapkan slogan..ni besa ler

so korg apa lgi..sertai rmai2 k..xnk sertai pon xpa tp kne tgk 3 episodes Nota Cinta coz it very the romantik la
ni tme pompuan tu dpt note cinta dr laki


da abis la..smbg tgk epsodes 2 g..da kuar lom??

Tuesday, June 1, 2010

Aq anak Bugis

Tao Ugie ka...means aq org bugis..yup miss dila lahir sbg ank bugis..bugis belah mak n bapa..bugis bonne k..klu org2 smnnjung diorg tau bugis jer..tp sbnrnya bugis ni ada byk nk senaraikn miss dila pon xtau sume just certain aje cam bugis bonne, endrekang, pendrang n palopo.

kta mak pbezaan ni coz ikot tpt o klu bugis kta ikot kampong memasing...diorang tau la klu sebut bugis bonne kg diorg kat sulawesi selatan o singktnya sulsel..hahaha

entry ni bkn psl bugis k..dont misunderstood me..entry ni miss dila nk citer psl adat budaya n apa kaitnnya ngan kita mnurut pndangan miss dila

tme skola dlu..dlm kls miss dila slalu je ada pblhan kaum..brunei vs bugis...brunei grup pompuan n bugis grup laki coz majoriti bdk laki kls miss dila adlh org bugis..miss dila sorg je pompuan..hoho

asl gadoh je msti kaum yg jdik sasaran diorg..miss dila lebey ska bskap ats pgar...xsblahkan sesapa coz klu sblahkan bdk laki t kgkwn yg pompuan mrh..n sblhkan pompuan t yg bdk laki kata miss dila xsyg kaum sndiri..so i wat kptusan dok ats pgr jdik pnonton plwanan ntara diorg..hehehe

tp bla da bsr ckit miss dila mulai tau apa erti kaum tu pd kita..bdya tunjukkan bgsa kn...so smetimes bla ada g kwn2 gdoh psl kaum ni miss dila akn bdiri d bwh bndera bugis coz bgi miss dila BUGIS IS THE BEST!

bugis tu lanun..yup..miss dila akui...tp lanun ni la yg buka negeri selangor tu...lanun ni la gak yg bukak johor k..xcya kaji la sjarah n anda2 yg mghina kaum bugis akn termalu sendiri

n miss dila sgt mrh + benci bla ada mnusia2 tu yg hina bgsa miss dila coz diorg dunno apa2 ttg kaum bugis..stkat tau bugis tu lanun boleh jln la...kaum n bgsa korg pon bknnya bgus sgt..klu miss dila ni jnis yg xhomat prsaan org len da lma mulut2 keji tu miss dila lwn balik tau spya diorg sedar lngit tu tggi o rndah...dsr  mnusia hina...mngata kaum bugis pdhal diri sendri lgik hina...

apa yg mggambrkan sesuatu kaum e2 adlh adat n budaya diorg...dr kecik parent akn ajr ttg adat n budaya kaum kpd kita..n sbg pwaris kita harus truskan adt budya tsebut asl xmlnggar syarak k...smaada adt budaya kita tu baik d pndangan org len o kaum len kita yg mnntukan

tp jgn lak kita ngan mulut kejam g hina kaum org len d hdpn org tu...o e2 adalh pbuatan xbmoral yg pnah dlakukan..once u did it org akn igt u adalh mnusia xberadat lgsg o dlm bhsa halusnya kurang ajar k

Bersedey Berdukacita

hoho..salam everybody..bajet ada org la..hehe
da lma xmnjengah ke cni..da bhabuk da tu yg singgah jap nk bersihkan wall..hahaha

new news...miss dila nk perbaharui bnda lma yg da dtinggalkan..long long ago miss dila xcmni..er..bkn yg spt korg fkirkan k...
miss dila tetap anak bapa yg degil baik, kasar lemah lembut n hormat kat org tua [2yg ptma jgn cya k] skang ni pon stil cam2 gak cma ada prubhan dr segi pnmpilan mgkin..cra berbual mgkin..n cra brgaul ngan org skeliling..tp bkn e2 yg miss dila nk citer pon

miss dila nk citer psl bku..huhu..suka2..tmbah koleksi bku lgi


La Tahzan..Jangan Bersedih..ni tjuk bku ni n skang ni miss dila tgh mghayati bku ni la..stil otw nk abiskan 1 bku..tebal owh..brpa m/s mls la i nk kira..bca abis sudah

jgn xcya..jht2 miss dila...bku camni gak yg i carik k..

dlm hdup ni kita sbnrnya kebulur nikmat iman wlau nikmat e2 sudah dkurniakan kpd kita namun berapa byk antara kita yg berusaha utk memenuhi tuntutan hati n try nk tmbhkan iman yg lebey tipis dr kulit bwg tu??
dlu miss dila lalai..dlu miss dila alpa..ye la sblm dtg cni kat uthm ni miss dila sering mngadap bku jenis ni..tp ksbukan urusan kuliah wat miss dila lpa ttg kecintaan yang 1 ni
then dia dtg n beritahu di kala miss dila lemah mggapai sgla yg hilang..dia kata..hati plukan sesuatu..n sesuatu e2 yg tlh dmiliki tp dlpas pergi..haha

berbalik pd bku ni...sbuah bku cinta..cinta pd Allah..cinta pd Rasulullah dan cinta pd setiap kurniaan Ilahi
actually bku ni sbuah bku kaunseling Islam...mmberi khidmat kaunseling hati...n byk yg miss dila perolehi dr bku ni...
miss dila xley citer byk pon coz lom abis bca g tp i try post apa2 yg mnrik dlm bku ni kat blog http://www.dielasunan.blogspot.com/ k..so korg rjin2 la roll ke c2

bku ni sgt bgus n sesssuuaiii tuk sume peringkat umo n miss dila sgt sarankan spya anda2 d luar sna beli k..xdpt beli pnjam la kat mna2..nk pnjam kat miss dila pon ley asl korg pulang balik la

e2 jer rsanya tuk ari ni..ada msa..ada citer..n klu rajin akn ter-hupdate la blog ku ini 

p/s~jgn tumpahkan airmata mu krna rsa kehilangan atau kedukaan krn hanya Allah sja yg layak tuk setiap titis airmata itu (La tahzan)

 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)