Tuesday, June 15, 2010

Santan yg Binasa

kerana pulut santan binasa,
kerana mulut badan binasa.

sume msti pnah dgr pntun 2 kerat ni kn???..spa yg xtau tu ketuk ketampi cepat!..ni pntun bdk skola rendah pon da hfal tau..so ari ni punyer story morry is 'bout the santan yg dbinasakan ley pulut k...it's not that la..mbik yg bris k2 tu...bdan yg binasa akibat mulut mu yg lncang bsuara

mnusia...fitrahnyer suka bckap tnpa bfkir cthnyer miss dila sesuka ati mak bapak laki tiri dia ajer nk kata apa tnpa plu bfkir ttg ati n perasaan org len..haha..xyah nk carik jauh2..dpn mata korg msti pnah blaku kes ni...xkira la spa...o umo brpa...sma ada sedar o spara sedar o mmg sengaja dbuat tuk myakitkan ati org len

y miss dila nk ktengahkn isu yg mmg da common ni?? bnda common ni la yg slalu kita lpa tau...dosa kat Allah swt mgkin akn diampunkan (insyaAllah) sbb Allah Maha Pengampu lagi Maha Penyayang..tp dosa kat mnusia cmna lak?? e2 korg pk sndri la...

sbnrnya kes ni blaku ari ni..besa la miss dila ni..klu bnda ni xblaku xda mknanyer i nk taip2 kat blog ni...blaku bkn kat miss dila but the gurl next to me la...

miss dila dok pelik ngan sikap kwn yg sorg ni...tetiba jdik pndiam..n bla jln sma time nk blik tu dia citer..adeh ptut la...sorg lagik rupanyer mnjdik mgsa c minah sewel...napa la ko asik carik mslah whai minah sewel oii??!! xfhm sgguh miss dila ngan prngai dia ni la

miss dila mls nk mbik part msuk cmpur hal pribadi org len...so i dgr je la kwn ni dok luahkan perasaan..sian kat dia...suara tu da cam nk nangis je miss dila dgr..kecik ati sgguh dia ngan c minah sewel ni..xley nk kata apa la..nk tlg bela c minah sewel ni sorry bebangat la..miss dila lgik xska kat dia..so apa2 hal yg bkaitan ngan dia miss dila xnk msuk cmpur...apa yg org len pk psl dia..dia sndri yg mnyebabkan

so kpd bestfren c minah sewel ni yg secara sengaja o xsngaja TERbaca entry ni hope u gurls gtau kat dia ek..miss dila xpnah ngata perihal 'kebaikan' dia kat org len..dia sndrik yg crik masalah..so slesaikan sndri..bak kata pepatah a.k.a pantun 2 kerat kat atas...krna mulut bdn binasa

2 Comments:

  1. cahaya_cerdas_pemberianku said...
    huhu....
    sabo jelah.....
    mulut manusia x mcm mulut tempayan.....
    huhu....dah memng di ktekan mau bersabor....eh yang...aq ade mau g tau.....tudung yg mu mau cri tu...rm 5 dah bis..tinggal rm 7.5..tinggal cikit...wahahaha
    miss dila said...
    tau xper..mlut tempayan ley dtutp mlut mnsia ni hnya Allah swt je yg ley tutup...
    xpe la..xda rezki la tu..
    g pon aq bkn nk skang tdung tu..tggu tme senang2 ckit bru nk g window shopping..hehehe

Post a Comment



 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)