Thursday, April 14, 2016

The Project

hello semua...wah.. lamanya tak bertandang ke cni.. rinduuu... ngehehe...

kesibukan kdg kala buat kita lupa prkara yag kita sayangi.. btul x?? well... cni..sandakan semua dlm keadaan baik.. segalanya.. kecuali hati sndri.. trlalu byk yg berlaku hingga xtau nk mula dr mana

keadaan kacau bilau... ada msa ketawa itu dipaksa agar tangis ini tak kelihatan...

hokeh.. feb lalu miss dila da start ngan project.. ala yg selalu duk bungbang bungbang sebelum ni.. my extravaganza project...

apa tu?? my first novel... Hanya Nama Mu by miss dila...aisehmen... blum trbit dlm bntuk fizikal yakni buku dgn rsminya.. tp insyaAllah.. miss dila jadikan ni sbg prmulaan.. mna tahu ada yg sudi jdikan buku.. mna tahu ada yg sudi bagi komentar... nak tau sinopsis??

Nur AIman adalah seorang gadis yang dibesarkan dgn cara moden. walaupun begitu keluarganya masih menitik beratkan soal agama meski tidak sepenuhnya. Nur Aiman selalu menganggap dirinya sudah cukup sempurna dalam agama. Itu pd padangan matanya. Tidak pada pandangan mata orang lain.
Omar Qushairie, siswa yang mengagumi Nur Aiman dari jauh. Baginya kepetahan Nur Aiman dalam bidang pengucapan awam adalah suatu yang brhrga jika dibawa ke pentas dakwah. Dia mahu mengubah Nur Aiman tetapi ia tidak semudah yang difikir. Ternyata kedegilan Nur Aiman sangat tebal.
Fitnah itu sangat buruk. Dosanya lebih berat daripada dosa membunuh. Nur Aiman hilang pedoman. Dia menyalahkan takdir. Namun, suatu yang sring dianggap pahit oleh manusia mengandungi hikmah yang begitu besar terutama bagi Nur Aiman. Dan siapa pula Ain Zinnirah dalam hidup gadis bernama Nur Aiman?

Nur Aiman, “Aku seorang pendosa, Ain. Aku seorang penzina. Aku dituduh berkhalwat!”

Ain Zinnirah, “Kerana Allah... kerana saya mencintai... menyayangi Aiman kerana Allah SWT!” 

Omar Qushairie, "Tiada yang mustahil apabila Allah berkehendak" 


p/s ~ jangan lupa singgah dan bagi komentar anda ya...

0 Comments:

Post a Comment 

Saat bulan & bintang tersenyum Copyright © 2010 Designed by RindaAuthor MissDielaSunan :)